Witold Kepinski - 28 januari 2021

Commvault boekt meer omzet en winst met zijn product en software aanbod

Commvault boekt meer omzet en winst met zijn product en software aanbod image

Commvault heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal dat eindigde op 31 december 2020. De omzet steeg met 7 procent naar 188 miljoen dollar. De wederkerende omzet steeg met 13 procent naar 140 miljoen dollar. De nettowinst steeg naar 1,67 miljoen dollar.

De opbrengsten uit software en producten bedroegen 88,6 miljoen dollar, een stijging van 16% op jaarbasis. De jaar-op-jaar stijging van de inkomsten uit software en producten werd gedreven door een toename van 19% in inkomsten uit grotere deals (deals met meer dan 0,1 miljoen dollar aan inkomsten uit software en producten). Diverse toepassingen zijn in trek zoals de HyperScale X data protection appliance.

De omzet uit grotere deals vertegenwoordigde 68% van de software- en productomzet in de drie maanden eindigend op 31 december 2020. Het aantal omzettransacties met grotere deals steeg jaar op jaar met 3% tot 187 deals voor de drie maanden eindigend op 31 december 2020. Het gemiddelde bedrag van de omzettransacties van grotere deals bedroeg ongeveer 322.000 dollar, een stijging van 15% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet uit services bedroeg in het kwartaal 99,4 miljoen dollar.

"De strategische stappen die we de afgelopen twee jaar hebben gemaakt, leveren resultaten op", zegt Sanjay Mirchandani (foto), ceo van Commvault. "We hebben de manier waarop we zaken doen vereenvoudigd, onze uitvoering drastisch verbeterd en innoveren sneller dan ooit."