Sentia behaalt hercertificering MSP-programma’s AWS en Azure

28-01-2021 | door: Witold Kepinski

Sentia behaalt hercertificering MSP-programma’s AWS en Azure

Sentia, Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer, heeft de hercertificering voor zowel Amazon Web Services Managed Service Provider als Microsoft Azure Expert Managed Service Provider behaald. Deze Expert-certificeringen bevestigen wederom de kennis, de expertise en de goede dienstverlening van het bedrijf met betrekking tot beide public cloudtechnologieën.

De jaarlijkse audits geven een goed beeld van de prioriteiten die de public cloudaanbieders aanbrengen in hun dienstverlening, en de eisen die zij hierbij stellen aan hun partners. Dit jaar waren op hoofdlijnen governance at scale, performance monitoring, cloudmigratie en procesoptimalisatie de belangrijkste punten op de audit checklist. Opvallend was dat de inrichting van een Cloud Center of Excellence (CCoE) voor het eerst deel uitmaakte van de audit. De verwachting is dat dit vanaf volgend jaar zelfs een knock-out criterium zal zijn.

De partnerstatus van Sentia bij Azure en AWS betekent dat Sentia-klanten ervan verzekerd zijn dat voor beide cloudaanbieders een minimaal aantal gecertificeerde werknemers in dienst is, dat het bedrijf alle best practices volgt en dat de security aan alle eisen voldoet die de leveranciers hieraan stellen. Sentia is hierdoor in staat om een hoogwaardige dienstverlening te bieden.

Onvoldoende aandacht voor cloudcertificering
Mirco Wienen, CTO bij Sentia, is uiteraard tevreden over het succesvol doorlopen van de hercertificering, en breekt graag een lans voor dergelijke kwaliteitsbepalende trajecten: “We merken dat certificeringen vaak nog onvoldoende op waarde worden geschat door organisaties die op zoek zijn naar een dienstverlener voor cloud- en applicatiebeheer. Het feit dat deze certificeringen een belangrijke kwaliteitsgarantie zijn, leeft te weinig bij klanten. Ze worden dan ook eigenlijk nog te weinig ingezet als harde voorwaarde voor samenwerking. In de Verenigde Staten zien we al dat er specifiek gezocht wordt naar een MSP-partner van de hyperscalers. Zonder certificering maak je daar geen kans. Die kant zouden we hier ook op moeten gaan, omdat zo’n certificaat simpelweg een garantie voor kwaliteit is.”

Sinds vorig jaar beschikt Sentia ook over de Google Cloud Partner-certificering, en werkt het daardoor samen met de drie grootste cloud providers in de markt voor multi- en hybride cloudoplossingen. En naast het behalen van de hercertificering voor het MSP-programma van AWS, is het bedrijf bezig AWS Premier Partner te worden. Het verwacht dit traject eind 2021 af te ronden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud