IBM deelt nieuwe hybrid cloud samenwerkingen

28-01-2021 | door: Witold Kepinski

IBM deelt nieuwe hybrid cloud samenwerkingen

De hybride Cloud industrie maakt, mede vanwege de pandemie, een ontzettende groei door. Zo vond een recente studie onder CEO’s dat 74% gelooft dat Cloud computing hun zal helpen in het behalen van hun strategische doelen in de komende 2-3 jaar. Dit onderzoek werd uitgevoerd door IBM’s Institute for Business Value in de afgelopen maanden. De transitie naar de hybride Cloud die daarbij komt kijken is erg belangrijk nu bedrijven hun processen noodgedwongen moeten aanpassen.

De transitie is ook duidelijk in de nieuwe samenwerkingen die IBM recent is aangegaan. Zo kiezen onder andere Telefónica, een van de grootste telecomproviders ter wereld met meer dan 336 miljoen gebruikers, en Luminor, de derde grootste bank in de Baltische landen, voor de veilige en open aard van IBM’s hybrid cloud.

De veilige en open aard van IBM’s hybride Cloud wordt gewaarborgd door de expertise die het bedrijf heeft op het gebied van confidential computing en 'Keep Your Own Key' encryption technology – hierdoor kan zelfs IBM de data van klanten niet inzien. Voordelen waar eerder ook Apple, BNP Baribas en Daimler al voor kozen zo meldt IBM.

Het bedrijf zag de omzet in de Cloud categorie sterk groeien. Een toename van 20% ten opzichte van vorig jaar, bovendien draagt het daarmee voor 37% bij aan de totale omzet bij IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud