OVHcloud biedt met IBM en Atempo cloud storage service

27-01-2021 | door: Witold Kepinski

OVHcloud biedt met IBM en Atempo cloud storage service

Om te voldoen aan de veiligheids-, soevereiniteits- en veerkrachtbehoeften van Europese ondernemingen en openbare instellingen voor het bewaren van gevoelige gegevens, werkt OVHcloud samen met IBM en Atempo om een Storage-as-a-Service-aanbod te ontwikkelen.

Deze oplossing zal gebaseerd zijn op IBM Enterprise Tape-technologie en een Atempo-softwarestack die wordt gehost en beheerd door OVHcloud in nieuwe datacenters op het Franse grondgebied.

Met de immer exponentiële groei van gegevens die door de cloud worden geproduceerd, is optimalisatie van gegevensopslag essentieel geworden, zowel vanwege kosten als vanwege compliancerisico's. Terwijl organisaties op zoek zijn naar manieren om deze steeds groter wordende hoeveelheid gegevens op te slaan, te beheren en te benutten, zal tape een strategische rol spelen bij het aanpakken van uitdagingen op het gebied van opslaginfrastructuur.

Tape-oplossingen bieden de laagste kosten per terabyte aan opslag die momenteel beschikbaar zijn; de technologie biedt de veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid om kritieke inactieve en koude gegevens op de lange termijn veilig op te slaan. Als ze op de juiste manier worden opgeslagen, zijn de gegevens op tape over 30 jaar nog steeds leesbaar. Simpel gezegd, het opslaan van gegevens op tape kost slechts enkele centen per terabyte en vereist geen energieverbruik wanneer het niet wordt gebruikt, in tegenstelling tot harde schijven en flashdrives.

Tape ontmoet Hybrid Cloud

OVHcloud zal een cloudopslagaanbod lanceren dat gericht is op zowel publieke als private Europese organisaties, dat totale veiligheid en veerkracht zal garanderen voor de bewaring van hun gevoelige gegevens op lange termijn. Deze opslagoplossing voor de lange termijn maakt gebruik van de IBM Enterprise 3592 Tape-technologie en wordt georkestreerd door Atemo's technologieplatform, Miria. OVHcloud zal ook innoveren door tussentijdse toevoeging van wiscodering 9 + 3-technologie voor gegevensbescherming, waardoor slimme replicatie en splitsing van gebruikersgegevens mogelijk wordt.

Om de zorgen over datalokalisatie van Europese organisaties weg te nemen, zal OVHcloud zijn oplossing hosten en exploiteren in vier nieuwe speciale faciliteiten, allemaal in Frankrijk en elk gescheiden door enkele honderden kilometers. Beveiliging is een topprioriteit voor OVHcloud, die onlangs het ANSSI-beveiligingsvisum voor SecNumCloud heeft verkregen, dat zijn Hosted Private Cloud-oplossing kwalificeert en het hoogste niveau van IT-beveiliging demonstreert, in overeenstemming met de aanbevelingen van het Franse Nationale Agentschap voor Informatie Systeembeveiliging, voor hosting gevoelige en strategische gegevens.

Het aanbod van OVHcloud zal gebruikers een oplossing bieden die voldoet aan de wettelijke vereisten voor gegevensbehoud en S3-compatibel is.

Terug naar nieuws overzicht