WhatsUp Gold 2021 Netwerk Monitoring integreert Log Management

27-01-2021 | door: Redactie

WhatsUp Gold 2021 Netwerk Monitoring integreert Log Management

Progress, leverancier van producten waarmee bedrijfsapplicaties kunnen worden ontwikkeld, gebruikt en beheerd, heeft de Progress WhatsUp Gold 2021 aangekondigd, software voor netwerkmonitoring. Deze nieuwe versie van WhatsUp Gold is uitgebreid met geïntegreerd log management en monitoring & beheer van systemen van derden via uitgaande REST APIs en verbeterde rapportagemogelijkheden – zo is het eenvoudiger dan ooit om problemen te achterhalen en snel op te lossen.

Vandaag de dag moeten netwerken meer verkeer, in meer richtingen en vanuit meer apparaten aankunnen, waaronder fysieke en virtuele apparaten, switches, routers, draadloze toegangspunten, firewalls, cloudresources, diensten en applicaties. Elke nieuwe verbinding biedt niet alleen meer mogelijkheden, maar kan mogelijk ook nieuwe veiligheidsproblemen opleveren die netwerkprofessionals moeten oplossen, meestal met behulp van een enorm arsenaal tools en technische middelen.

Geïntegreerd Log Management
WhatsUp Gold 2021 biedt intuïtief, geïntegreerd log management voor het traceren van en het instellen van meldingen over Windows- en syslog-gebeurtenissen. Gebruikers kunnen voor elk apparaat in hun netwerk logs monitoren, filteren en zoeken, maar ook logmeldingen instellen en metatrends in de gaten houden (zoals wijzigingen in het aantal loggebeurtenissen). Dit kan allemaal binnen dezelfde interface en dat maakt problemen oplossen met WhatsUp Gold zo enorm eenvoudig. Progress blijft ook op dit gebied toonaangevend! ITers kunnen Syslog- en Windows-loggebeurtenissen beheren en meldingen instellen, net zoals ze de rest van hun netwerk monitoren – met dezelfde configureerbare dashboards en rapportagemogelijkheden.

Daarnaast biedt WhatsUp Gold 2021 de volgende mogelijkheden en functies:

Uitgaande REST APIs:
Naast inkomende REST APIs worden in WhatsUp Gold vanaf nu ook uitgaande REST APIs ondersteund. Dankzij het uitgebreide pakket met uitgaande REST API-calls kunnen gebruikers REST benutten om vanuit externe systemen informatie te verstrekken aan WhatsUp Gold. Dankzij de integratie op applicatieniveau is het nu heel eenvoudig om functies naadloos te integreren met applicaties van derden, zoals Salesforce, Office 365 en andere applicaties. Bovendien kunnen gebruikers met inkomende REST API-calls taken automatiseren door specifieke gegevens te halen uit WhatsUp Gold of door informatie vanuit een ander systeem of script in te voeren.

Snellere HTML-rapporten
Rapportage in WhatsUp Gold is geoptimaliseerd voor HTML en e-mail. Dit betekent dat er veel sneller rapporten kunnen worden gegenereerd die ook nog eens veel gebruiksvriendelijker zijn. Bijvoorbeeld WYSIWYG-bestanden die hyperlinks bevatten en bijzonder gemakkelijk te delen zijn.

De meest recente editie van Progress WhatsUp Gold is nu verkrijgbaar. Meer info op www.whatsupgold.com/nl of bekijk de WhatsUp Gold Release webinar die op 11 februari om 15.00 uur (CET) begint. U kunt zich hier aanmelden. https://www.whatsupgold.com/resources/webinars/emea-whats-new-with-whatsup-gold-2021

Terug naar nieuws overzicht