EU nodigt topmanagers Alphabet, Amazon, Apple en Facebook uit voor hoorzitting

26-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

EU nodigt topmanagers Alphabet, Amazon, Apple en Facebook uit voor hoorzitting

Topmanagers van Alphabet, Amazon, Apple en Facebook zijn door Europese wetgevers uitgenodigd voor een hoorzitting op 1 februari. De commissie wil via de hoorzitting meer informatie krijgen over de business modellen van de bedrijven en toekomstige concepten waarmee zij inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Dit blijkt uit de uitnodiging, die in handen is van Reuters. "Het event draagt bij aan de voorbereiding van leden van het Europees Parlement voor aankomende discussies over potentiële nieuwe regelgeving voor de digitale sector. Voor al deze redenen willen we verduidelijken dat deze uitnodiging alleen voor CEO's bedoeld is", staat in de uitnodiging.

Bronnen van Reuters binnen de uitnodigde bedrijven achten de kans dat de topmannen van Alphabet, Amazon, Apple en Facebook gehoor geven aan de uitnodiging. In de uitnodiging geeft de Europese Commissie wel aan indien nodig bereid te zijn de bespreking naar een andere datum in februari of maart te verschuiven. Deelname is niet verplicht

Terug naar nieuws overzicht