Redactie - 26 januari 2021

SonicWall getroffen door een hack

SonicWall getroffen door een hack image

Onlangs identificeerde SonicWall een gecoördineerde aanval op zijn interne systemen door zeer geavanceerde bedreigingsactoren die misbruik maakten van waarschijnlijke zero-day-kwetsbaarheden op bepaalde beveiligde producten voor externe toegang van SonicWall.

De engineeringteams van SonicWall zetten hun onderzoek naar waarschijnlijke zero-day-kwetsbaarheden voort en hebben de volgende update met betrekking tot de getroffen producten geproduceerd:

NIET BEINVLOED
SonicWall-firewalls: Alle generaties SonicWall-firewalls worden niet beïnvloed door de kwetsbaarheid die de SMA 100-serie (SMA 200, SMA 210, SMA 400, SMA 410, SMA 500v) treft. Er is geen actie vereist van klanten of partners.

NetExtender VPN-client: hoewel SonicWall eerder had gecommuniceerd dat NetExtender 10.X mogelijk een zero-day zou hebben, is dat nu uitgesloten. Het kan worden gebruikt met alle SonicWall-producten. Er is geen actie vereist van klanten of partners.

SMA 1000-serie: deze productlijn heeft geen last van dit incident. Klanten kunnen de SMA 1000-serie en de bijbehorende klanten veilig gebruiken. Er is geen actie vereist van klanten of partners.

SonicWall SonicWave AP's: er is geen actie vereist van klanten of partners.

BLIJFT ONDER ONDERZOEK
SMA 100-serie: dit product wordt nog steeds onderzocht vanwege een kwetsbaarheid, maar SonicWall kan de volgende richtlijnen geven voor gebruikssituaties bij implementatie:

Huidige klanten van de SMA 100-serie kunnen NetExtender blijven gebruiken voor externe toegang met de SMA 100-serie.  SonicWall heeft vastgesteld dat deze use case niet vatbaar is voor misbruik.

Beheerders van de SMA 100-serie worden aangeraden om specifieke toegangsregels te maken of Virtual Office- en HTTPS-beheertoegang vanaf internet uit te schakelen terwijl SonicWall kwetsbaarheid blijft onderzoeken.