Main Capital verwerft meerderheidsbelang in software specialist Relyon

26-01-2021 | door: Witold Kepinski

Main Capital verwerft meerderheidsbelang in software specialist Relyon

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in de snelgroeiende Field Service Management (FSM) specialist Relyon uit Nootdorp. Het bedrijf levert toonaangevende en innovatieve cloud-based software oplossingen waarmee klanten worden ondersteunt in het optimaliseren van het service- en administratieve proces inclusief de aansturing voor de mobiele buitendienst.

Relyon is opgericht in 2001 en is daarmee een van de eerdere bedrijven in de Nederlandse Field Service Management markt. Dit zie je terug in de diepe domeinexpertise die het bedrijf heeft opgebouwd, en het brede pallet aan functionaliteiten. In de afgelopen jaren heeft Relyon zichzelf gepositioneerd als een van de meest gespecialiseerde softwareleveranciers van veldwerk oplossingen voor bedrijven met een mobiele buitendienst. Met de producten van Relyon is de binnen- en buitendienst van bedrijven in de installatie, bouw, zorg en vele andere sectoren in staat het veldwerk volledig geautomatiseerd en met hoge efficiëntie te kunnen voltooien. De klantenbasis omvat bedrijven zoals Nestle, PCI Nederland, Pirtek en Stulz.

Het vlaggenschipproduct van Relyon is het cloud-based Relyon Service Management Platform, welke onder meer het service- en facturatieproces faciliteert, werkbonnen produceert, klantgegevens beheert en een planningstool met ritplanner omvat. Het platform werkt als een cockpit waaruit service managers alle benodigde informatie voorhanden hebben betreffende het service- en facturatieproces en in een oogopslag kunnen zien wat de status van alle service opdrachten is.

De producten van Relyon worden geleverd in vier verschillende talen en kunnen worden geïntegreerd met andere softwaresystemen zoals AFAS, Exact, SAP en Microsoft Dynamics. Momenteel bedient Relyon ongeveer 175 klanten en meer dan 5.000 eindgebruikers. De gebruikers van Relyon’s producten zijn veelal bedrijven met 10 tot 100 mensen in de buitendienst. Het gezamenlijke doel van Relyon en Main is om de steile groeicurve van de afgelopen jaren voort te zetten door via een schaalbaar en modern technologieplatform een steeds groter klantenbestand te kunnen bedienen.

Samenwerking Relyon en Main
Het huidige managementteam, waaronder Patrick Marelis (CEO) blijft aan boord en investeert naast Main Capital in Relyon. In de samenwerking wordt ingezet op autonome groei en verdere ontwikkeling van het technologieplatform. Daarnaast zal de combinatie een selectieve buy & build strategie nastreven voor (internationale) acquisities in de bredere FSM-software markt

Patrick Marelis, CEO van Relyon: “We zijn verheugd om Main Capital Partners als nieuwe aandeelhouders aan boord te hebben. We zien veel kansen om verder te groeien, waarbij de expertise van Main Capital om softwarebedrijven uit te bouwen, en mogelijkheden tot samenwerken met bedrijven in het Main Capital netwerk ons een boost zal geven. Voor Relyon zijn er veel kansen om bijvoorbeeld uit te breiden naar aanpalende sectoren, maar ook grotere en kleinere klanten.

Charly Zwemstra, Managing Partner en Chief Investment Officer bij Main Capital Partners: “Volgens onze market research praktijk is de FSM markt is een van de hardst groeiende softwaremarkten in Nederland. Daarbinnen weet Relyon op een schaalbare manier bovengemiddeld snel te groeien. We zien kansen om dit samen met Patrick en zijn team verder te versnellen en kijken uit naar de samenwerking.”

 

Terug naar nieuws overzicht