Palo Alto Networks tweakt Cloud Native Security Platform voor industrie

26-01-2021 | door: Redactie

Palo Alto Networks tweakt Cloud Native Security Platform voor industrie

Palo Alto Networks heeft een aantal verbeteringen aangekondigd voor Prisma Cloud, een Cloud Native Security Platform in de industrie. Met deze verbeteringen heeft Prisma Cloud nu de meest nauwkeurige webapplicatie-firewall (WAF)-mogelijkheden in de industrie. Bij het beveiligen van cloud-native applicaties zorgt Prisma Cloud voor schaalbaarheid, geautomatiseerde bescherming en geïntegreerde bescherming voor diepgaande beveiliging.

“Klanten willen zoveel mogelijk bescherming en die willen ze zo eenvoudig mogelijk geleverd krijgen in het cloud-native continuüm - het beveiligen van hosts, containers en Kubernetes en serverloze functies - zowel tijdens runtime als gedurende de levenscyclus van applicaties. Veel organisaties stappen over naar de cloud en moeten applicaties end-to-end beschermen, beginnend bij de infrastructuur en helemaal tot aan de applicatielaag,” zegt Varun Badhwar, senior vice president voor product, Prisma Cloud, bij Palo Alto Networks. "Prisma Cloud levert de best-of-breed en uitgebreide oplossing die is ontworpen om deze organisaties te beschermen tegen aanvallen van derden."

Prisma Cloud biedt beschermingsmogelijkheden voor cloudworkloads via een aantal verschillende modules, waaronder Host Security, Container Security en Web Application & API Security (WAAS). De verbeteringen aan deze modules zijn onder meer:
Botrisicobeheer: klanten van Prisma Cloud Web Application en API Security (WAAS) kunnen nu webbots beheren en beslissen hoe ze de toegang voor verschillende bottypen willen afhandelen. Gebruikers hebben aanpasbare zichtbaarheid en bescherming voor bekende, onbekende en door de gebruiker gedefinieerde bots.

Geavanceerde DoS-bescherming: Prisma Cloud WAAS biedt nu de mogelijkheid om bescherming te bieden tegen toepassingslaag Denial-of-Service (DoS) -aanvallen door rate controls toe te passen.

Hostbeveiliging met aangepast nalevingsbeleid: Prisma Cloud verbetert de naleving voor virtuele machines met aangepaste compliance checks voor besturingssystemen, orchestrators en runtime-configuraties.

Containerbeveiliging met verbeterde Kubernetes-clusterbewustzijn en CRI-O-compliance checks: Prisma Cloud heeft nu diepere Kubernetes®-integratie met verbeterde Kubernetes-clusterbewustzijn. Dit maakt het eenvoudiger om snel inzicht te krijgen, beveiligingsbeleid te beheren en runtime-audits te bekijken via Kubernetes-clusterfilters. Voor CRI-O wijst Prisma Cloud 25 specifieke compliance checks toe aan CRI-O over containers, images en hostconfiguraties.

"De beveiligingsteams van vandaag de dag moeten ervoor zorgen dat hun webapplicaties, vooral die op cloud-native platformen zoals containers en Kubernetes, worden beschermd tegen bedreigingen en aanvallen", zegt Doug Cahill, vice-president en groepsdirecteur, Cybersecurity, ESG. "Met een geïntegreerde benadering van webapplicatie en API-beveiliging pakt Prisma Cloud dat probleem direct aan."

Nauwkeurigheid
De WAAS-nauwkeurigheid werd gemeten bij zes concurrenten in een interne benchmarkanalyse van 200.000 legitieme webtransacties. Prisma Cloud WAAS produceerde het laagste percentage vals-positieve resultaten om de hoogste nauwkeurigheid te leveren.

Beschikbaarheid
Alle bovengenoemde functies zijn vanaf vandaag beschikbaar in Prisma Cloud Compute Edition, met algemene beschikbaarheid in Prisma Cloud Enterprise Edition begin februari.

Terug naar nieuws overzicht
Security