Witold Kepinski - 26 januari 2021

Ultimum en Datacenter Almere vormen combinatie

Ultimum en Datacenter Almere vormen combinatie image

Om ervoor te zorgen dat de Hyper Converged Infrastructure altijd up and running is, heeft Ultimum ervoor gekozen om de handen ineen te slaan met Datacenter Almere.

Traditionele infrastructuren kunnen de groeiende behoefte van snelheid en data vaak niet meer aan en dat resulteert in inefficiëntie. Precies dat willen bedrijven voor zijn. Helemaal in de tijd van nu. “We hebben daarom een infrastructuur gecreëerd waarin alles in één component is geïntegreerd. Dit maakt de omgeving niet alleen sneller, maar tevens energiezuiniger. Bovendien kunnen bedrijven met behulp van deze software gemakkelijke op- en afschalen.” vertelt Rodrigo Soto Escamilla van IT-specialist Ultimum.

Om ervoor te zorgen dat de Hyper Converged Infrastructure altijd up and running is, heeft Ultimum ervoor gekozen om de handen ineen te slaan met Datacenter Almere. Andrew van der Haar, eigenaar van Datacenter Almere, vertelt: “We waren erg enthousiast toen we hoorden dat Ultimum gebruik wilde maken van onze diensten. We worden namelijk blij van nieuwe dingen, energiebesparend denken en innovatieve oplossingen. Ultimum past daarom perfect bij het Datacenter.”

Het bedrijf Ultimum is een uniek IT-bedrijf in Almere. “23 jaar geleden begonnen wij als startup, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een landelijke IT-speler.” Aldus Rodrigo Soto Escamilla.Met klanten als Ebay, Shell, KPN en ING en 75 personeelsleden is Ultimum gestaag aan het doorgroeien. “We zijn ontzettend enthousiast over onze dienstverlening en streven naar het veilig en betrouwbaar verbinden van de samenleving door de inzet van kennis en kunde. Ondanks onze groei blijven we snel schakelen, open communiceren en betrokken” geeft Rodrigo aan. Dat is kenmerkend voor Ultimum. “Door gebruik te maken van de diensten van Datacenter Almere weten we waar onze data staat en dat wordt steeds belangrijker”,vult hij aan.

Datacenter Almere heeft vorig jaar het Datacenter overgenomen dat sinds 2001 gevestigd is in Almere. Het is dé plek om ICT-apparatuur op te slaan. “Wij zorgen ervoor dat bedrijven in charge zijn over hun eigen data en apparatuur. Wij leveren alles aan om ervoor te zorgen dat bedrijven altijd in de lucht blijven.” aldus Andrew. Het Datacenter is een 100% Nederlands bedrijf zonder buitenlandse investeerders. “Het grote voordeel aan 100% Nederlands zijn, is dat we de data beter kunnen beschermen en onder Nederlandse wetgeving vallen m.b.t. AVG” vertelt Andrew. Zijn organisatie is innovatief en oplossingsgericht. Of het nu gaat om een verhuizing van het ene naar het andere Datacenter. Datacenter Almere staat voor bedrijven klaar. “Wij zijn graag een partner in data voor onze klanten”, vertelt Andrew van der Haar als laatste.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024