PC vraag houdt Intel omzet stabiel

Intel ceo Pat Gelsinger

24-01-2021 | door: Witold Kepinski

PC vraag houdt Intel omzet stabiel

Intel heeft een omzet van 20 miljard dollar gehaald in het vierde kwartaal. Dat is een daling van 1 procent op jaarbasis maar bijna 2,6 miljard dollar hoger dan wat analisten hadden verwacht dankzij een recordomzet op pc's met een stijging van de pc-volumes met 33 procent op jaarbasis, aangevoerd door een recordverkoop van notebooks. Het bedrijf behaalde ook beter dan verwachte datagerichte resultaten, waaronder een recordomzet van Mobileye. De nettowinst daalde met 15 procent naar bijna 5,9 miljard dollar.

De omzet over het hele jaar bedroeg 77,9 miljard dollar, een stijging van 8 procent op jaarbasis.

Het bedrijf voorspelde dat de omzet in het eerste kwartaal voor 2021 rond 17,5 miljard ligt, een daling van 12 procent. Vooral processors voor datacenter toepassingen zijn dan minder int trek.

De nieuwe Intel ceo Pat Gelsinger (foto) zegt dat het beter wordt rond productie performance van de chipmaker en tzt weer een leider wordt in procestechnologie. Intel ondervindt in toenemende mate last van concurrenten zoals AMD, Nvidia en alternatieve processorarchitecturen van spelers zoals Apple.

Lees alle details verder hier.

Terug naar nieuws overzicht