Google Cloud en Nokia werken samen aan 5G toepassingen

25-01-2021 | door: Witold Kepinski

Google Cloud en Nokia werken samen aan 5G toepassingen

Google Cloud en Nokia gaan een wereldwijd, strategisch partnerschap aan om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor communicatiedienstverleners. De oplossingen zijn erop gericht om netwerkinfrastructuren te moderniseren en te bouwen op een cloud-native 5G Core. In het kader van dit partnerschap werken Google Cloud en Nokia nauw samen om cloud-native netwerkfuncties te valideren, te optimaliseren en te ontwikkelen. De twee bedrijven ontwikkelen daarnaast oplossingen die communicatiedienstverleners helpen om 5G-connectiviteit en -diensten schaalbaar te leveren.    

George Nazi, VP, Telco, Media & Entertainment Industry Solutions bij Google Cloud: "Communicatiedienstverleners hebben een enorme kans om de digitale transformaties van bedrijven aan de edge te ondersteunen met zowel 5G-connectiviteit als cloud-native toepassingen. Dit vereist een gemoderniseerde infrastructuur, gebouwd voor een cloud-native 5G-core. We zijn er trots op om te morgen samenwerken met Nokia en zo de telecommunicatie-industrie te ondersteunen en te helpen met uitbreiden." 

Ron Haberman, CTO van Cloud en Netwerkdiensten bij Nokia: "In de afgelopen vijf jaar is de telecomindustrie geëvolueerd van fysieke apparaten naar virtuele netwerkfuncties - en nu dus naar cloud-native oplossingen. Bij Nokia zijn we enthousiast om samen te werken met Google Cloud in dienst van onze klanten, zowel CSP's (communicatiedienstverleners) als andere organisaties, en hen de keuze en vrijheid te bieden om workloads lokaal en in de publieke cloud te laten draaien. Cloud-native netwerkfuncties en automatisering maken een nieuw niveau van wendbaarheid en use-cases mogelijk in dit 5G-tijdperk."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, 5G, Telecom
Cloud