Raspberry Pi komt met spotgoedkope microcontroller

24-01-2021 | door: Redactie

Raspberry Pi komt met spotgoedkope microcontroller

De Raspberry Pi Foundation brengt de Raspberry Pi Pico uit. Een microcontroller met een eigen chip voor iets meer dan vier euro.

Raspberry Pi is vooral bekend als maker van goedkope minicomputers. Die vinden bijzonder veel bijval bij hobbyisten die er hun eigen projecten, van een kleine server, mediaspeler, tot een systeem voor domotica of een komkommersorteerder mee maken.

Eerder bracht het al een basisversie uit onder de naam Raspberry Pi Zero, nu volgt een nog kleinere versie: de Pico. Een microcontroller die amper 4 dollar kost.

De microcontroller meet 51X21 millimeter, is uitgerust met usb 1.1 met device en host support, heeft 3 analoge inputs, 26 multifunctionele GPIO pins en een temperatuursensor. Het toestel is programmeerbaar in C en MicroPython.

Op de controller zit ook Raspberry Pi's eigen chip, de PR2040. Dit is een dual-core Arm Cortex-MO+ aan 133 Mhz, ondersteund met 2 megabyte flashopslag en 264 kilobyte RAM.

De specificaties maken duidelijk dat dit geen minicomputer is, maar wel een extra kleine en goedkope module, bijvoorbeeld om een toestel te bouwen dat een minimum aan rekenkracht nodig heeft en maar een beperkte plaats heeft.

Terug naar nieuws overzicht