HSO neemt SAGlobal Inc. en zijn 360 Solutions Group over

23-01-2021 | door: Witold Kepinski

HSO neemt SAGlobal Inc. en zijn 360 Solutions Group over

HSO, wereldwijd Microsoft cloud business applications partner, kondigt de overname aan van SAGlobal, Inc. en zijn 360 Solutions Group. Per direct zullen SAGlobal, Inc. en de 360 Solutions Group opereren als HSO ProServ, een industrie-unit van HSO.

De SAGlobal, Inc. en zijn 360 Solutions Group levert Microsoft Dynamics 365 en Power Platform, samen met industrie-oplossingen onder het 360-label aan bedrijven in architectuur, engineering en constructie, advocatuur, accountancy, consultancy en andere projectgedreven bedrijven. Het bedrijf heeft met succes honderden Dynamics 365-implementaties in de VS en wereldwijd afgerond, is bekroond met 11 Microsoft Partner of the Year Awards en is lid van Microsoft’s elite Inner Circle.

Sterke alignment met Microsoft

Whit McIsaac, CEO van SAGlobal, Inc., zegt: “Terwijl we uitkeken naar de volgende fase in de ontwikkeling van ons bedrijf, zagen we de noodzaak om samen te werken met een gevestigde wereldwijde leider om te profiteren van de kansen die dit ons, onze werknemers, onze klanten en onze belangrijkste zakenpartner, Microsoft zou bieden. Toen we meer te weten kwamen over de visie van HSO, de cultuur, de drive om klanten te helpen succesvol te zijn, en de sterke alignment met Microsoft, was het voor ons duidelijk dat een gecombineerde organisatie sterk is om aanzienlijke stappen te kunnen zetten.”

HSO heeft verschillende strategische initiatieven gelanceerd om dé partner of choice te zijn voor Microsoft cloud bedrijfsapplicaties, zowel in Noord-Amerika als in de rest van de wereld. Na de overname van AKA Enterprise Solutions in augustus 2020 (met branche-expertise in de publieke sector, non-profit en financiële diensten), voegt de overname van SAGlobal, Inc. en hun 360 Solutions Group een dynamische en snelgroeiende professionele dienstensector toe aan de portefeuille.

Expansie op de Noord-Amerikaanse markt

Peter J. ter Maaten, oprichter en CEO van HSO, legt uit: “De SAGlobal, Inc. business en zijn 360 Solutions Group staan al jaren hoog aangeschreven als leider binnen de Microsoft-community en wordt door Microsoft vaak genoemd als een model voor het opbouwen van een succesvolle industrie-specifieke go-to-market strategie. Terwijl we onze expansie op de Noord-Amerikaanse markt voortzetten met een focus op industrie of praktijk, versnelt SAGlobal, Inc. en zijn 360 Solutions Group onze strategie. Ik ben zeer verheugd om het hele Amerikaanse sa.global-team, klanten en partners in de HSO-familie te mogen verwelkomen.”

HSO heeft in augustus 2019 een aanzienlijke investering ontvangen van de wereldwijde investeringsmaatschappij The Carlyle Group om deze strategie te helpen sturen. De HSO ProServ Industry Unit, die door de overname van het Amerikaanse bedrijf SAGlobal, Inc. wordt gevormd, zal zich uitsluitend blijven richten op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van oplossingen voor de professionele dienstverlening.

HSO en SAGlobal, Inc. werken vanaf nu samen aan de realisatie van een toegewijde wereldwijde Microsoft-transformatie partner, met diepgaande industrie-expertise en een wereldwijd bereik, waardoor klanten de inzet en impact van digitale capaciteiten kunnen versnellen.

Terug naar nieuws overzicht