Nieuw raamwerk GÉANT vereenvoudigt implementatie van cloudservices

23-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Nieuw raamwerk GÉANT vereenvoudigt implementatie van cloudservices

Met het nieuwe raamwerk Open Cloud for Research Environments (OCRE Cloud Framework). vereenvoudigt GÉANT, een van 's werelds grootste onderzoeks- en onderwijsnetwerken, de implementatie van cloudservices. Jisc en Rackspace Technology, partners van Amazon Web Services (AWS), treden toe tot het OCRE Cloud Framework.

Het kopen van clouddiensten kan een complex proces zijn voor instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek. Met het OCRE Cloud Framework wil GÉANT de acceptatie van de cloud in de Europese onderzoeksgemeenschap versnellen. Het OCRE Cloud Framework heeft tot doel cloudproviders en de onderzoeks- en onderwijsgemeenschap samen te brengen via gebruiksklare serviceovereenkomsten en € 9,5 miljoen aan adoptiefinanciering van de Europese Commissie.

Vereisten in kaart brengen

AWS werkte de afgelopen jaren samen met GÉANT om een beter begrip te krijgen van de specifieke vereisten van de instellingen die het OCRE Cloud Framework gaan gebruiken. Meer recentelijk heeft AWS een reeks van vier workshops van een hele dag gehouden met het OCRE Cloud Framework-projectteam en 10 hands-on workshops met universiteiten in Nederland, Portugal, Ierland, Spanje, Zwitserland en België.

Het OCRE Cloud Framework vervangt het vorige GÉANT IaaS-framework (infrastructuur als een service).

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud