GTT levert softwaredefined toepassingen op basis van Fortinet Security Fabric

21-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

GTT levert softwaredefined toepassingen op basis van Fortinet Security Fabric

GTT Communications, leverancier van cloudnetwerken voor multinationals, voert verbeteringen door in zijn portfolio van managed securitydiensten. Met de inzet van het Security Fabric van Fortinet levert GTT nu geavanceerdere softwaregedefinieerde toepassingen, waaronder Unified Threat Prevention (UTP). UTP integreert verschillende beveiligingsfuncties, waaronder application control, web filtering, antivirus, preventie van dataverlies en inbraakdetectie en -preventie.

GTT voegt daarnaast ook Managed Detection- en Response-mogelijkheden aan het portfolio toe, die uitgebreide beveiliging van cloud-, on-premises en hybride omgevingen mogelijk maken. De features bestaan uit een geavanceerd beveiligingspakket, met gedragsanalyses op basis van machine learning, ingebouwde threat intelligence en 24/7 monitoring en incident response beheerd door de gecertificeerde beveiligingsexperts van GTT in zijn Security Operations Centers.

De uitbreiding van de managed securitydiensten van GTT biedt ondernemingen een geavanceerde netwerkbeveiliging, in een tijd waarin de risico's en bedreigingen voor cybersecurity blijven toenemen door de toename van decentraal werken en de snelle toename in het gebruik van clouddiensten. In combinatie met de SD-WAN-mogelijkheden van GTT levert de nieuwe beveiligingsdienst een eenvoudige, veilige en schaalbare oplossing, die de prestaties van applicaties verbetert, de cost of ownership verlaagt en de flexibiliteit van het netwerk vergroot.

Secure access service edge

De verbeterde managed securitydiensten van GTT leggen de basis voor de ontwikkeling van de secure access service edge (SASE)-dienst van GTT, die cloudgebaseerde beveiligingstools integreert met SD-WAN-functionaliteiten, voor een vereenvoudigde en veilige toegang tot apparaten, applicaties en gegevens die zich buiten de onderneming bevinden. GTT werkt op korte termijn aan ‘zero trust’-netwerktoegang, waardoor work-from-everywhere oplossingen met discretionaire toegangscontroles voor netwerken en cloudtoepassingen verbeterd worden.

"Netwerkbeveiliging heeft in 2021 een hoge prioriteit voor onze klanten", zegt Don MacNeil, COO bij GTT. "GTT richt zich op managed securitydiensten die complexiteit verminderen en altijd en overal veilige toegang tot applicaties en diensten garanderen. Dit is een essentiële vereiste voor onze klanten.”

Security-Driven Networking

"Agile bedrijven die snel willen anticiperen op steeds veranderende zakelijke trends begrijpen dat Security-Driven Networking, wat netwerkfunctionaliteit en beveiliging samenbrengt, een echt belangrijk concept is", zegt John Maddison, EVP van Products en CMO bij Fortinet. "Organisaties omarmen deze aanpak omdat het hen de flexibiliteit biedt om altijd en overal snel en efficiënt beveiliging toe te voegen. Security-Driven Networking is niet enkel een nieuwe manier om beveiliging in te zetten - het maakt de volgende generatie van digitale innovatie mogelijk."

"Nu de ingebruikname van zakelijke software en cloudapplicaties versnelt, wordt de beveiliging steeds belangrijker voor het beheer en het gebruik van bedrijfsnetwerken", aldus Gary Barton, hoofdanalist voor Telecom Services bij GlobalData. "De zeer brede aanpak van GTT in hoe zij geavanceerde beveiligingsfunctionaliteiten in combinatie met softwaregedefinieerde netwerkelementen implementeren, is precies wat ondernemingen nodig hebben om hun netwerken veiliger en efficiënter te maken.”

Terug naar nieuws overzicht
Security