Mendix betreedt Chinese markt

Derek Roos, CEO van Mendix

20-01-2021 | door: Witold Kepinski

Mendix betreedt Chinese markt

Mendix, onderdeel van Siemens en speler in enterprise low-code introduceert zijn low-code platform op de Chinese markt. Het low-code platform biedt volgens Mendix grote voordelen voor Chinese organisaties die hun digitale transformatie willen versnellen en willen inspelen op toenemende concurrentie en nieuwe manieren van werken. De langdurige aanwezigheid van Siemens in China, één van ‘s werelds meest belangrijke technologiemarkten, biedt Mendix aanzienlijke voordelen, waaronder toegang tot klanten, resources en expertise.

Siemens is een grote speler in industriële, productie-, mobiliteits- en procesindustrieën en sinds 1872 trotse partner van de Chinese industrie en overheid. Dat track record van 150 jaar wordt voortgezet nu Siemens het Mendix low-code platform - de toekomst van software-ontwikkeling - beschikbaar maakt voor zijn klanten in China. Een geïntegreerde low-code oplossing met iIoT, edge computing, AI, automatisering en andere use cases.

Mendix zal uiteraard ook nieuwe klanten benaderen buiten het Siemens-portfolio en maakt daarbij gebruik van de gespecialiseerde expertise en oplossingen die het wereldwijd heeft ontwikkeld in verschillende sectoren waaronder financiële dienstverlening, verzekeringen, logistiek, gezondheidszorg, overheid, detailhandel, consumentenproducten en procesindustrieën.

"China is één van de belangrijkste markten voor Siemens Digital Industries Software", zegt Leo Liang, senior vice president en managing director van Siemens Digital Industries Software in China. "We zijn trots om vandaag de beste low-code technologie ter wereld te introduceren, niet alleen aan onze eigen klanten, maar aan elke onderneming in China die zijn digitale initiatieven wil versnellen om de operationele efficiëntie te verbeteren en slimmer met klanten via elk beschikbaar kanaal te communiceren. Low-code is de toekomst van software-ontwikkeling en Mendix loopt daarbij voorop."

"Effectievere applicaties, gezamenlijk ontwikkeld in een fractie van de tijd, die meer succesvolle bedrijfsresultaten opleveren - dat is de essentiële waardepropositie van Mendix", zegt Derek Roos (foto), CEO van Mendix. "We zijn blij om bij de lancering van het Mendix-platform in China gesteund te worden door het bereik en de merkreputatie van Siemens en zijn ervan overtuigd dat onze klanten daar snel de vruchten zullen plukken van de ontwikkeling van low-code applicaties."

Eerste Mendix-klanten in China
Al voor de officiële introductie wist Mendix klanten in China aan zich te binden waaronder SAIC Motor, CIMC Vehicles en Maxnerva Technology Services, een dochteronderneming van Foxconn.

"Mendix biedt een nieuwe manier om veel sneller toegang te krijgen tot nieuwe applicaties in onze digitale operatie”, zegt Shi Chunhao, COO van Maxnerva Technology Services. “We hebben binnen een maand twee apps geïntroduceerd en zijn bezig met de ontwikkeling van de derde app. Het gebruik van Mendix helpt ons IT-team niet alleen de efficiëntie te verbeteren en IT-kosten te besparen, maar stelt hen ook in staat snel in te spelen op zakelijke behoeften, de productiviteit voor tienduizenden fabrieksarbeiders te verbeteren, projectkosten te beheren en tegemoet te komen aan de eisen die de overheid stelt bij heropening in de pandemie.”

Meer ontwikkelaars door ondersteuning citizen developers
Door abstractie en automatisering versnelt Mendix de software-ontwikkeling met een factor 10 of meer ten opzichte van traditionele coderings- en watervalmethoden. Maar snelheid is slechts één van de vele cruciale voordelen die Mendix biedt voor applicatie-ontwikkeling. Mendix breidt de beschikbaarheid van ontwikkelaars uit door ondersteuning van citizen developers - experts uit het bedrijfsdomein zonder technische achtergrond - die applicaties kunnen bouwen met Mendix Studio, een ontwikkelomgeving die speciaal is ontworpen voor niet-professionele ontwikkelaars. Professionele ontwikkelaars gebruiken de meer geavanceerde Studio Pro-omgeving om grote, complexe enterprise applicaties te bouwen, en kunnen indien nodig zelfs hun eigen code toevoegen. Deze complementaire omgevingen bieden één van de meest krachtige mogelijkheden van Mendix: samenwerking tussen ontwikkelaars en niet-ontwikkelaars in iedere fase van het ontwikkelproces.

HR-toepassing voor lean manufacturing bij SAIC Motor
Chen Jun, senior IT manager bij SAIC Motor, één van China’s grootste autofabrikanten: “Als onderdeel van onze ‘1 + 4’ digitale transformatiestrategie, gebruiken we het Mendix low-code ontwikkelplatform om HR-toepassingen te creëren voor lean manufacturing in ons bedrijf voor personenvoertuigen. Hiermee willen we uiteindelijk de arbeidskosten per geproduceerd voertuig verlagen. Dit project dat meer dan 10.000 werknemers op vier grote binnenlandse locaties omvat, verkort de ontwikkeltijd met 50% en verlaagt de deployment- en onderhoudskosten met 30%. Bovendien worden twee belangrijke baanbrekende veranderingen gerealiseerd: een eerste nauwe samenwerking tussen business- en IT-teams voor de ontwikkeling en integratie van een big data-platform architectuur. Ten tweede kan SAIC Passenger Vehicles in plaats van het beheren van maand- / dag-cycli de HR management-applicatie tot op het uur raadplegen waardoor het hele bedrijfsproces aanzienlijk wordt verbeterd."

Terug naar nieuws overzicht