Citrix neemt Wrike over

20-01-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Citrix neemt Wrike over

Citrix Systems neemt voor 2,25 miljard dollar Wrike over, een snelgroeiende SaaS samenwerkingsmanagement specialist. Wrike, een portefeuillebedrijf van Vista Equity Partners, met het hoofdkantoor in San Jose, Californië, en met meer dan 1.000 werknemers, biedt wereldwijd ongeveer 18.000 klanten oplossingen die teams en verspreide werknemers in staat stellen om werk op schaal te plannen, te beheren en efficiënt uit te voeren. Citrix rapporteert ook de inkomsten voor het vierde kwartaal en het boekjaar dat eindigde op 31 december 2020 en heeft aanvullend materiaal, waaronder een winstbrief en een investeerderspresentatie, gepost op haar Investor Relations-website.

De combinatie brengt het krachtige digitale werkplatform van Citrix samen, dat op een veilige manier de middelen levert die een werknemer nodig heeft om productief te zijn in één uniforme ervaring aldus Citrix. Dit met de oplossing voor werkbeheer van Wrike, die samenwerking en werkuitvoering stroomlijnt en werknemers extra tools biedt om efficiënt en efficiënt te werken. veilig waar ze zich ook bevinden.

De toevoeging van Wrike's cloud-geleverde mogelijkheden zal de overgang van Citrix naar de cloud en de strategie van het bedrijfsmodel versnellen om een compleet SaaS-gebaseerd werkplatform te worden dat tegemoet komt aan de behoeften van verschillende functionele groepen binnen de onderneming zo meldt Citrix.

Het gecombineerde bedrijf zal klanten een verbeterde waardepropositie bieden door middel van complementaire oplossingen, waardoor nieuwe omzetkansen worden gecreëerd, zowel binnen bestaande klantenbestanden als binnen nieuwe lijnen van zakelijke inkoopcentra, waaronder marketing, professionele diensten en HR aldus Citrix.

Samen zullen Citrix en Wrike meer dan 400.000 klanten in 140 landen bedienen. Bovendien krijgt Wrike na sluiting toegang tot het robuuste ecosysteem van partners van Citrix , waardoor nieuwe kansen binnen het ecosysteem worden gecreëerd om extra waarde voor klanten te genereren zo belooft Citrix.

Citrix meldt verder dat zijn vierde kwartaal omzet bijna 810 miljoen dollar betrof, dat is meer dan analisten hebben verwacht. De jaaromzet kwam uit op 3,24 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht