John Matze: Parler binnenkort weer bereikbaar

19-01-2021 | door: Redactie

John Matze: Parler binnenkort weer bereikbaar

Parler keert mogelijk toch terug. Op het domein van de microbloggingwebsite meldt CEO John Matze binnenkort weer bereikbaar te zijn.

Verschillende grote techbedrijven traden de afgelopen weken op tegen Parler in de nasleep van de rellen bij het Amerikaanse Capitool. Zo verwijderde Google Parler uit zijn appwinkel aangezien via het sociale netwerk zou worden opgeroepen tot geweld in de VS. Apple nam dezelfde stap en stelt dat Parler niet de 'gepaste maatregelen heeft genomen in de strijd tegen de verspreiding van bedreigingen voor de veiligheid van personen.

Nadat hoster Amazon Web Services zijn banden met Parler verbrak ging de website offline. Parler is in reactie hierop naar de rechter gestapt wegens contractbreuk en machtsmisbruik. Reuters meldde onlangs nog dat  Matze niet verwachtte dat Parler nog online zou komen. De CEO meldt nu echter aan Fox News naar verwachting eind deze maand weer online te zijn, ditmaal via hostingprovider Epik. Dit bedrijf is ook de thuishaven van de omstreden websites 8Chan en Gab. 

parler-john-matze-post-01-2021.png

Terug naar nieuws overzicht