NETGEAR verbetert Insight Cloud Management platform

Patrick Lo, CEO NETGEAR

20-01-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR verbetert Insight Cloud Management platform

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven en (thuis)kantoren, brengt een nieuwe versie van haar bekroonde Remote Cloud managementoplossing NETGEAR Insight uit.

Iedere dag sluiten bedrijven meer apparaten aan op hun netwerk, en zijn steeds meer afhankelijk van dergelijke apparaten om zaken te doen. Aangezien veel MKB-netwerken steeds groter en complexer worden, hebben bedrijfseigenaren, Managed Service Providers, IT- en netwerkprofessionals behoefte aan meer bruikbare informatie over hun bedrijfsnetwerk en de apparaten die hierop zijn aangesloten. Bovendien moet deze informatie veel intuïtiever en duidelijker worden gepresenteerd dan in het verleden.

De nieuwe NETGEAR Insight 6.0-versie verbetert niet alleen de zichtbaarheid van het netwerk, maar biedt ook een duidelijk visueel beeld van de bekabelde en draadloze netwerken door middel van eenvoudige en inzichtelijke topologiekaarten en -grafieken. Bedrijven kunnen met de nieuwe Insight-topologiefunctie makkelijker bedrade en draadloze netwerken organiseren en samenvoegen tot een duidelijke en beknopte netwerkkaart. Hierdoor krijgen Managed Service Providers en netwerkbeheerders ongekende zichtbaarheid en probleemoplossingsmogelijkheden in de structuur en status van de netwerken die zij beheren.

"Bedrijven, groot en klein, hebben hun manier van zakendoen moeten veranderen; daardoor zijn thuiswerkers en digitale betrokkenheid bij klanten de nieuwe norm. En daarom is het IT-netwerk van een bedrijf nu steeds belangrijker", aldus Patrick Lo (foto), voorzitter en CEO van NETGEAR. "NETGEAR Insight 6.0, vereenvoudigt het werk van netwerkbeheerders drastisch en stelt hen in staat om de uptime van het netwerk te maximaliseren en tegelijkertijd de prestaties te optimaliseren".

De nieuwe Insight Topology viewer biedt een holistisch overzicht van het netwerk en maakt het mogelijk om snel in te zoomen op gebieden waar verdere probleemoplossingen of configuraties nodig zijn. De Insight Topology viewer schaalt op met de groei van het bedrijfsnetwerk en is aanpasbaar aan de behoeften van de netwerkbeheerder. Het is gebouwd voor snelheid, reactievermogen en het mogelijk maken van verkorte netwerk debugging-cycli.

Insight Topology is beschikbaar in drie voorgedefinieerde lay-outs: Boom weergave, Abstracte weergave en SSID-weergave (alleen voor draadloze implementatie).

Insight 6.0 wordt tevens geleverd met een set van tools om grotere WiFi-netwerken te beheren, inclusief de mogelijkheid om draadloze implementaties met hoge dichtheid te implementeren door slechts een enkele console te bieden om meer complexe netwerken centraal te installeren en te configureren. Dit nieuwe aanbod is ideaal voor onder andere bedrijven met 50-250 werknemers, scholen met meerdere verdiepingen en lokale overheidsorganisaties.

De Insight-functies voor hoge dichtheid WiFi-netwerkbeheer zijn bijvoorbeeld:

Ondersteuning voor 802.11 k/v/r WiFi-netwerk roaming standaarden: verbetert de gebruikerservaring voor draadloze gebruikers met hogere snelheden en zonder onderbreking in de dekking als ze zich verplaatsen van het ene access point naar het andere.

Load Balancing: Stelt IT-managers in staat om het verkeer over meerdere access points in evenwicht te brengen om zo optimale doorvoer en prestaties te garanderen.

Geavanceerde tariefselectie: stelt beperkingen in op access points op basis van de drempelwaarde van het gebruikerssignaal en het aantal gebruikersapparaten.

SSID-niveau Client Isolation: zorgt voor netwerkisolatie van het ene draadloze netwerk naar het andere.

Client Roaming History: kijkt door de roaminggeschiedenis van de klant om de positie van het access point aan te passen en de instellingen om het signaal te verbeteren.

Draadloze connectiviteit is tegenwoordig erg belangrijk voor bedrijven. Naarmate bedrijven groeien, worden ook hun bedrade en draadloze netwerken groter, waardoor het werk voor netwerkbeheerders complexer wordt. Met NETGEAR Insight ervaren bedrijven een nieuwe manier om hun netwerken overal te beheren.

Beschikbaarheid
Insight Remote Management is nu beschikbaar als een geautomatiseerde firmware-update voor Insight-producten in het veld en zal worden opgenomen als onderdeel bij toekomstige Insight Managed productaankopen.

Meer informatie over NETGEAR Insight is te vinden via deze link.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud