Cisco en Acacia Communications kondigen gewijzigde fusieovereenkomst aan

15-01-2021 | door: Witold Kepinski

Cisco en Acacia Communications kondigen gewijzigde fusieovereenkomst aan

Cisco en Acacia Communications kondigen een wijziging aan van de definitieve fusieovereenkomst waaronder Cisco eerder instemde om Acacia over te nemen. Volgens de voorwaarden van de gewijzigde overeenkomst zou Cisco Acacia verwerven voor 115 dollar per aandeel in contanten, of voor ongeveer 4,5 miljard dollar op volledig verwaterde basis, na aftrek van contanten en verhandelbare effecten. Cisco en Acacia verwachten de overname tegen het einde van het eerste kalenderkwartaal van 2021 af te ronden, onder voorbehoud van sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de aandeelhouders van Acacia.

Na voltooiing van de overname zullen CEO Raj Shanmugaraj en Acacia-medewerkers toetreden tot Cisco's Optics-activiteiten.

"Ik ben verheugd dat Cisco en Acacia hebben besloten om samen te komen in deze wederzijdse deal", aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. "We kijken ernaar uit Raj en het Acacia-team te verwelkomen bij Cisco om onze klanten coherente optische oplossingen van wereldklasse te bieden om het internet voor de toekomst van stroom te voorzien."

De aanstaande overname van Acacia versterkt Cisco's toewijding aan optica als een cruciale bouwsteen die de 'Internet for the Future'-strategie van het bedrijf zal versterken met coherente optische oplossingen van wereldklasse voor klanten, waardoor ze verder kunnen inspelen op de ongekende schaal van moderne IT. Cisco zet zich in om Acacia's bestaande en nieuwe klanten over de hele wereld te ondersteunen die toonaangevende coherente optica, digitale signaalverwerking / fotonische geïntegreerde circuitmodules en transceivers nodig hebben voor gebruik in netwerkproducten en datacenters.

"Zowel Cisco als Acacia hebben zich gericht op het helpen van klanten bij het creëren van een eenvoudigere operationele omgeving, met een gedeelde visie voor de toekomst van routing en switching met pluggable optics", aldus Bill Gartner, senior vice president en general manager, Cisco Optical Systems and Optics Group . "Samen zullen we onze strategie aanwakkeren om de optische wereld zoals we die kennen te transformeren, met innovatieve oplossingen om de netwerkcapaciteit binnen en buiten het datacenter te vergroten."

"We blijven sterk overtuigd van de strategische voordelen van toetreding tot de Cisco-familie en geloven dat dit ons in staat zal stellen om onze bestaande klanten beter te ondersteunen en tegelijkertijd een grotere voetafdruk van nieuwe klanten wereldwijd te bereiken", aldus Raj Shanmugaraj, president en CEO van Acacia. "We zijn verheugd dat we deze overeenkomst met Cisco hebben bereikt en zijn verheugd om verder te gaan met de combinatie waarvan we denken dat deze de optische industrie zal transformeren en tegelijkertijd geweldige kansen biedt aan Acacia-medewerkers om hun innovatie voort te zetten."

Terug naar nieuws overzicht