BNP Paribas en Orange Business Services bundelen krachten
17-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

BNP Paribas en Orange Business Services bundelen krachten

BNP Paribas selecteert Orange Business Services voor de implementatie van een SD-WAN-oplossing in meer dan 1.800 bankfilialen in heel Frankrijk. BNP Paribas richt zich op het ontwikkelen en integreren van nieuwe digitale oplossingen en wil de gebruikerservaring voor zowel klanten als medewerkers te verbeteren.

Door Flexible SD-WAN van Orange Business Services te integreren, krijgt BNP Paribas van een modern en flexibel technologisch platform tot zijn beschikking om zijn digitale transformatie te versnellen. Dit maakt een snelle en eenvoudige implementatie van meerdere services mogelijk, zoals dynamische routering en padselectie met schaalbaarheid en flexibiliteit. Het stelt beheerders ook in staat om de prestaties van de infrastructuur te bewaken en mogelijke netwerkcongestie op te lossen door middel van eenvoudige softwaremodificaties, waardoor de prestaties van toepassingen worden geoptimaliseerd. Door de inzet van SD-WAN, beschikt BNP Paribas over een volledig beveiligd hybride netwerk met native multi-cloud, multi-access en multi-applicatie. Ook wordt beheer geoptimaliseerd en gecentraliseerd en wordt intelligente routing beschikbaar voor haar nieuwe infrastructuur.

Nauwe samenwerking tussen business en IT

Vanaf het begin van het project hebben experts van Orange Business Services en BNP Paribas samen het ontwerp van de oplossing gebouwd en prioriteit gegeven aan de te implementeren functies. Meer dan 3.600 toegangslijnen - twee per filiaal, inclusief één internettoegangslijn - worden momenteel uitgerold waarbij de nadruk ligt op het handhaven van de bedrijfscontinuïteit van elke locatie tijdens de migratie. In aanvulling op de SD-WAN laag, zijn firewalls voor verbeterde beveiliging ook onderdeel van deze implementatie.

"Het was van het grootste belang voor ons om een partner te kiezen die al bewezen ervaring had met het implementeren en gebruiken van SD-WAN-oplossingen. Orange Business Services viel op als een vertrouwde partner. Naast hun IT-expertise, toonden de Orange-teams begrip voor onze zakelijke uitdagingen en wisten ze wat er moest gebeuren om onze end-to-end digitale transformatie te ondersteunen. Deze nauwe samenwerking tussen onze teams vanaf het allereerste begin van het project was één van de sleutels voor zowel het succes als voor een vlotte uitrol, " zei Bernard Gavgani, Chief Information Officer bij BNP Paribas Group.

"We zijn verheugd om BNP Paribas te ondersteunen bij hun transformatieprogramma en om het eerste grootschalige SD-WAN-project in de retail bankensector voor de Franse markt te implementeren. Een diepgaand begrip van de zakelijke behoeften van onze klanten is essentieel om samen op maat gemaakte en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Orange Business Services zal de centrale en lokale teams van BNP Paribas blijven begeleiden om hun SD-WAN-vaardigheden te leren en te ontwikkelen ", aldus Nadine Foulon-Belkacémi, Executive Vice President, French Major Clients bij Orange Business Services.

Terug naar nieuws overzicht