Visa ziet af van overname fintechbedrijf Plaid

14-01-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Visa ziet af van overname fintechbedrijf Plaid

Visa zet een streep door de overname van het fintechbedrijf Plaid. De Amerikaanse overheid dreigde de overname ter waarde van zo'n 5,3 miljard dollar te blokkeren.

Dit maken Visa en Plaid bekend in een verklaring. Visa hoopte met behulp van Plaid zijn activiteiten in de snelgroeiende fintechmarkt te versterken. Het bedrijf kondigde daarom in januari van 2020 aan Plaid te willen overnemen voor 5,3 miljard dollar, omgerekend zo'n 4,3 miljard euro.

De Amerikaanse autoriteiten vrezen echter dat Visa te veel marktmacht krijgt door de overname en dreigen de overname daarom te blokkeren. Uit de verklaring blijkt ook dat de Amerikaanse overheid gedreigd heeft een rechtszaak aan te spannen om de overname te blokkeren. Visa stelt deze zaak met vertrouwen tegemoet te zouden hebben gezien en stellen overtuigd te zijn deze rechtszaak te hebben gewonnen. Visa wijst onder meer erop dat de activiteiten van Visa en Plaid niet met elkaar concurreren. Desondanks trekt het bedrijf nu dus de stekker uit de overname van Plaid.

Terug naar nieuws overzicht