Twitter blokkeert tienduizenden QAnon-gerelateerde accounts

14-01-2021 | door: Redactie

Twitter blokkeert tienduizenden QAnon-gerelateerde accounts

Tienduizenden accounts die QAnon gerelateerde content verspreiden zijn in de nasleep van de bestorming van het Amerikaanse Capitool door Twitter geblokkeerd. Het gaat in totaal om zo'n 70.000 accounts.

QAnon is een complottheorie die stelt dat er een 'deep state'-campagne gaande is tegen de Amerikaanse president Donald Trump en diens aanhangers. Het is niet de eerste keer dat Twitter optreedt tegen accounts die dergelijke content verspreiden. Het bedrijf kondigde in juli 2020 al aan content en accounts gerelateerd aan QAnon permanent te zullen verbannen. Ook Facebook ondernam eerder actie tegen QAnon-content en verbande onder meer QAnon-gerelateerde pagina's, groepen en Instagram-accounts. Ook YouTube deed dergelijke content in de ban.

De recente bestorming van het Capitool in Washington is voor Twitter echter aanleiding de duimschroeven verder aan te draaien. "Door de geweldadige gebeurtenissen in Washington, DC. en het vergrootte risico op schade zijn we op vrijdagmiddag begonnen met het permanent blokkeren van duizenden accounts die primair gericht waren op het verspreiden van QAnon-content", schrijft Twitter in een blog.

Terug naar nieuws overzicht