Online Proofing SaaS-platform Filestage krijgt kapitaalinjectie
14-01-2021 | door: Redactie

Online Proofing SaaS-platform Filestage krijgt kapitaalinjectie

Filestage, het Online Proofing SaaS-platform, heeft 2,8 miljoen euro ontvangen in een series A-investeringsronde onder leiding van Newion, met huidige investeerder HTGF en seed+speed van de Duitse (TV) bekendheid Carsten Maschmeyer (foto).

Online proofing wordt steeds meer een kernproces. Bedrijven werken in toenemende mate remote en produceren meer content dan ooit, waarbij ze vaak te maken hebben met regelgeving. Merken als like Sharp, Sixt, Head, Lufthansa, Rabobank en Cambridge University Press maken gebruik van Filestage als efficiënte en compatibele manier om elke dag grote hoeveelheden content te delen, te beoordelen en goed te keuren. Filestage klant Braun Medical Devices zegt dat het bedrijf de review doorlooptijd met 75% heeft verkort.

Niklas Dorn, CEO en medeoprichter van Filestage: “We zijn super blij met de financiering en samenwerking en vinden dat teams overal ter wereld recht hebben op een solide beoordelingsworkflow. We zullen de kapitaalinjectie gebruiken om in ons product te investeren en bestaande en nieuwe klanten nog intelligenter te maken met AI-gestuurde beoordelingen en analyses. Ook blijven we investeren in integraties en partnerships om onze klanten naadloze workflows te kunnen garanderen."

Patrick Polak, Managing Partner van Newion: “Filestage wordt als beste beoordeeld door zijn 530.000 gebruikers, die PDF's, documenten, video's, afbeeldingen en audiobestanden delen. We kijken ernaar uit om met Filestage toe te werken naar marktleiderschap en om te zien hoe ze heel veel nieuwe klanten verwelkomen die de beste customer experience zoeken op het gebied van marketing, communicatie, verkoop, R&D en juridische zaken."

Dominik Lohle, Investment Manager bij HTGF: “Wij zijn er trots op dat we opnieuw in Filestage investeren. We denken dat online proofing de komende jaren een commodity zal worden en zien dat Filestage hard op weg is om global marktleider te worden op dit gebied."

Carsten Maschmeyer, oprichter en algemeen directeur van seed+speed: "95% van de bedrijven gebruikt nu nog e-mail en oudere reviewtools zoals Adobe Acrobat, MS Office en Dropbox om content te delen en te bespreken, maar ik ben ervan overtuigd dat succesvolle bedrijven steeds meer gaan investeren in online proofing software, om e-mailchaos te vermijden en effectiever te zijn."

Terug naar nieuws overzicht