Aston Martin keert met Cognizant terug in de Formule 1

10-01-2021 | door: Witold Kepinski

Aston Martin keert met Cognizant terug in de Formule 1

Aston Martin keert terug in de Formule 1. Na ruim een jaar van voorbereidingen maakt het Britse automerk dat officieel bekend. Onder de naam ‘Aston Martin Cognizant Formula One Team’ wordt het nieuwe raceteam een uithangbord voor de maker van exclusieve bolides.

In een sport waarin technologie en innovatie van essentieel belang zijn, heeft Cognizant een sleutelrol in de samenwerking. Niet alleen als sponsor of als dienstverlener achter de schermen: Cognizant gaat ondersteunen als digitale transformatiepartner voor Aston Martin. De meerjarige samenwerking moet een impuls van energie geven aan de terugkeer van Aston Martin in F1. Cognizant versterkt het team met de beste IT-infrastructuur en de beste softwareoplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn.

Het nieuws komt gelijktijdig met de lancering van een nieuwe website voor het raceteam, en vernieuwing van de social media-kanalen. De officiële Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, TikTok en LinkedIn-profielen van Aston Martin worden verrijkt met betere, diepere inzichten voor fans dan ooit tevoren. De komende weken neemt Aston Martin fans mee achter de schermen, om zo de spanning op te bouwen voor de terugkeer van het merk in de Grand Prix, voor het eerst in meer dan zes decennia.

In maart maakt het merk een deel van de uitstraling van de racewagens bekend, op het hoofdkantoor in Gaydon, Engeland. Aston Martin presenteert dan ook de teamracers, met daarin viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en Lance Stroll, die meerdere malen het podium haalde in een Grand Prix.

Lawrence Stroll, voorzitter van het Aston Martin Cognizant Formula One Team: “De terugkeer van Aston Martin in Formule 1, na ruim zestig jaar, is een mijlpaal in de historie van de sport. Iedereen weet waar Aston Martin voor staat. Door aan Formule 1 mee te doen, brengen we de kernwaarden van het merk naar nieuwe plaatsen. We bouwen daarbij verder op de basis die vorige teams bouwden. We zijn er trots op dit avontuur samen met Cognizant aan te gaan. Met de technische uitdagingen van de digitale revolutie kunnen we ons geen geschiktere, waardevollere partner voorstellen. Samen maken we Aston Martin één van de beste teams in de sport.”

Brian Humphries, CEO bij Cognizant: “We hebben er ontzettend veel zin in als titelpartner bij het Aston Martin Cognizant Formula One Team aan te sluiten. Onze merken hebben veel met elkaar gemeen. We zijn beiden innovatieve, op de toekomst gerichte organisaties die snel vooruit willen. We hebben focus en zijn koplopers in onze markten. We begrijpen de kracht van de huidige geavanceerde technologieën, en hoe je die gebruikt om unieke klantervaringen te creëren. Dit partnership gaat beide partijen enorm versterken.”

Terug naar nieuws overzicht