Witold Kepinski - 11 januari 2021

SASE cloud security specialist iboss krijgt flinke kapitaalinjectie

SASE cloud security specialist iboss krijgt flinke kapitaalinjectie image

iboss, een Amerikaanse specialist in cloudgebaseerde netwerkbeveiliging, kondigt aan dat het 145 miljoen dollar aan nieuwe financiering heeft opgehaald. De financiering zal worden gebruikt om de snelle groei van het bedrijf te ondersteunen, aangezien organisaties iboss steeds meer erkennen als leverancier van geavanceerde netwerkbeveiliging via de cloud.

De nieuwe financiering komt omdat de COVID-19-pandemie de voortdurende verschuiving naar cloudgebaseerde cyberbeveiligingsproviders heeft versneld. Aangezien organisaties van elke omvang meer afhankelijk blijven van gedistribueerde en verspreide arbeidskrachten, hebben ze cyberbeveiligingsoplossingen nodig die de gebruiker volgen - ongeacht waar ze zich bevinden of welk apparaat ze gebruiken - met dezelfde beveiligingsprocedures en bescherming die ze zouden hebben in de kantoor.

Het cloud iboss platform beschermt organisaties voortdurend tegen cyberaanvallen door al het internetverkeer in de cloud te screenen en te beveiligen, ongeacht het apparaat of de locatie.

"COVID-19 heeft enorme kwetsbaarheden blootgelegd met verouderde, op hardware gebaseerde cyberbeveiligingsoplossingen en heeft de tijdlijn versneld om af te stappen van de oude methode om fysieke kantoorperimeters te beveiligen", aldus Paul Martini, CEO van iboss. "Het implementeren van een moderne architectuur die netwerkbeveiliging in de cloud biedt, is de beste manier om veiligheid en productiviteit te garanderen, zelfs nu externe medewerkers steeds meer vertrouwen op snelle verbindingen voor zaken als videovergaderingen en online productiviteitsapps."

iboss maakt naadloos een consolidatie mogelijk van netwerken en geavanceerde beveiliging in een Secure Access Service Edge (SASE) -model dat werkt en cyberbeveiligingsbescherming in de cloud biedt. Omdat verspreide personeelsleden steeds meer verbinding maken met cloudapplicaties zoals Microsoft Office 365, Zoom en andere, biedt iboss oneindige schaalbaarheid en zorgt tegelijkertijd voor snelle, veilige en compatibele verbindingen. Het iboss-platform verbindt gebruikers rechtstreeks met kantoren en met cloudapplicaties, waardoor het niet langer nodig is om internetverkeer door gecentraliseerde, on-premise apparaten te leiden.

Door netwerkbeveiliging als een service te leveren via de cloud, elimineert iboss de behoefte aan dure, op hardware gebaseerde beveiliging en verouderde infrastructuur, wat de productiviteit, de ervaring van de eindgebruiker en de bedrijfsresultaten verbetert voor organisaties die gebruikmaken van cloudapplicaties. De eigen architectuur van het bedrijf is vanaf de basis voor de cloud gebouwd, waardoor organisaties beveiligingsfuncties en -beleid - zoals webgateway-proxy's, netwerkfirewalls en Zero Trust Network Access - rechtstreeks naar de cloud kunnen migreren.

Momentum Cyber trad op als exclusief financieel adviseur en Goodwin Procter LLP trad op als juridisch adviseur van iboss voor deze financiering. Francisco Partners werd geadviseerd door Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP als juridisch adviseur.