AWS is nu de grootste enterprise storage leverancier

10-01-2021 | door: Witold Kepinski

AWS is nu de grootste enterprise storage leverancier

Amazon Web Services (AWS) is nu de grootste enterprise storage leverancier door zijn Storage as a Service aanbod (STaaS). Dit beweert IT Brand Pulse op basis van verschillende onafankelijke marktonderzoeken van onder andere IDC en Synergy Research.

Frankie Berry, analist en managing partner, IT Brand Pulse meldt in een blog: "AWS springt over traditionele leveranciers om #1 te worden in Enterprise Storage In 2018 merkte IT Brand Pulse op dat niemand schattingen publiceerde van hoeveel inkomsten de cloudserviceproviders halen uit opslag, en waar dat hen plaatst in de ranglijst van opslagleiders. Dit inspireerde ons om in 2018 een LinkedIn-artikel te publiceren dat verschillende gegevensbronnen met elkaar verbindt, om te concluderen dat AWS de # 3 enterprise storage-leverancier was in 2017 en op weg is om # 1 te worden in 2020."

IT Brand Pulse schat dat 15% en 20% van de totale Infrastructure-as-a-Service (IaaS) omzet zoals gerapporteerd door AWS Storage-as-a-Service (STaaS) omzet is. De omzet van AWS STaaS in het derde kwartaal van 2020 ligt tussen 1,74 miljard en 2,32 miljard dollar aldus IT Brand Pulse.

Terug naar nieuws overzicht