Redactie - 09 januari 2021

Maria Genova biedt Nieuwjaars Cyberquiz ‘De beste digitale voornemens'

Maria Genova biedt Nieuwjaars Cyberquiz ‘De beste digitale voornemens' image

Cybersecurity expert Maria Genova biedt aan bedrijven en overheden de Nieuwjaars Cyberquiz ‘De beste digitale voornemens'. Wat waren de meest opmerkelijke hacks en datalekken van het afgelopen jaar? Wat zijn de digitale trends voor 2021? Hoe weerbaar ben je tegen hackers en online oplichters? Test je digitale fitheid met deze Nieuwjaars Cyberquiz.

Genova: "Ik kan deze quiz presenteren met wat humor en extra voorbeelden uit de praktijk, bijvoorbeeld tijdens een online nieuwjaarsborrel. Een webinar in de vorm van een quiz met toelichting en veel ruimte voor vragen via de chat, is ook een leuke en ludieke manier om de onderwerpen privacy en cybercrime onder de aandacht van de medewerkers te brengen. Mochten jullie dat een goed idee vinden: mail me even om afspraken te maken. Als jullie alleen de cyberquiz willen en geen online presentatie, dan kan ik het aanleveren als een link waarbij elke medewerker zijn of haar eigen score kan zien, zonder in te loggen. De quiz intern verspreiden zonder toestemming is niet toegestaan, dus stuur me een mailtje als je het wilt verspreiden binnen een organisatie.
Het is leuk als er ook wat prijzen aan gekoppeld worden, bijvoorbeeld persoonlijk gesigneerde exemplaren van mijn boeken ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ of ‘What the h@ck!’ (zie www.mariagenova.nl)."

Genova meldt verder: "Dit voorjaar komt mijn boek ‘Hoe een broodrooster je kan hacken’ uit. Op basis daarvan heb ik een nieuwe (online) presentatie voorbereid voor organisaties die op een laagdrempelige manier hun medewerkers willen voorlichten over de toenemende digitale dreigingen en privacybewuster willen maken om hacks en datalekken te voorkomen. Eén ding is helaas zeker: voor de hackers wordt het een heel gelukkig nieuw jaar, gezien de meest recente ontwikkelingen. De digitalisering gaat zo hard dat de meeste mensen het nauwelijks kunnen bijbenen. Laten we samen ons best doen om online ellende te voorkomen. Ik wens jullie een heel gelukkig, gezond en digiveilig 2021!"

www.mariagenova.nl