Acacia Communications zet streep door fusieovereenkomst met Cisco

09-01-2021 | door: Witold Kepinski

Acacia Communications zet streep door fusieovereenkomst met Cisco

Acacia Communications, aanbieder van optische netwerken, heeft aangekondigd dat het zich heeft teruggetrokken uit een fusieovereenkomst van 2,6 miljard dollar met Cisco. Aanleiding is dat de Chinese mededingingsautoriteiten de fusie niet hebben goedgekeurd.

Cisco zal een aanklacht indienen om te voorkomen dat de deal met Acacia niet doorgaat. Cisco beweert dat het aan alle voorwaarden van de fusieovereenkomst heeft voldaan.

Hoewel Acacia in de VS is gevestigd, heeft het een groot klantenbestand in China. De goedkeuring voor de fusie door de regelgevende instanties in China is daarom cruciaal.

Acacia ontwerpt en produceert high-speed optische technologie die het mogelijk maakt connecties te maken tussen onder meer datacenters Met de explosie van bandbreedte in het multi-cloud tijdperk, optische connectie technologie wordt strategisch steeds belangrijker. De overname van Acacia kan Cisco in staat stellen voort te bouwen op de sterke kracht van zijn switching, routing en optische netwerkportfolio.

Terug naar nieuws overzicht