Redactie - 08 januari 2021

Trump blijft voorlopig geschorst op Facebook en Instagram

Facebook en Instagram blokkeren het account van de Amerikaanse president Donald Trump voor onbepaalde tijd. Aanleiding voor de schorsing is de bestorming van het Capitool woensdag.

Dit maakt Mark Zuckerberg, topman van Facebook, bekend in een post op het netwerk. Zuckerberg zegt met de blokkade te willen voorkomen dat Trump via de platformen kan oproepen tot geweld. De blokkade geldt in ieder geval tot na de machtsoverdracht, die op 20 januari plaatsvindt. Zuckerberg stelt in zijn post dat de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur laten zien dat Trump zijn resterende tijd als president van de Verenigde Staten wil gebruiken om een vredige en wettelijke overdracht van de macht aan zijn opvolger Joe Biden te ondermijnen. Zuckerberg noemt het risico om Trump nog langer van het platform gebruik te laten maken 'simpelweg te groot'.

Trump heeft inmiddels zijn nederlaag bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen erkend en toegezegd te zullen toewerken naar een vredige en soepele machtsoverdracht. 

Meer informatie is hier beschikbaar.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024