IBM benoemt Martin Schroeter tot CEO van spin-off NewCo

Martin Schroeter, CEO “NewCo”

08-01-2021 | door: Witold Kepinski

IBM benoemt Martin Schroeter tot CEO van spin-off NewCo

IBM maakt bekend dat Martin Schroeter de CEO van NewCo wordt. Met ingang van 15 januari 2021 gaat Schroeter zich nu concentreren op de ontwikkeling van het spin-off bedrijf NewCo dat zich bezighoudt met managed infratructuur services.

Schroeter kwam in de jaren negentig bij IBM en heeft in de loop der jaren verschillende leidinggevende functies bekleed. Tussen 2014 en 2017 was hij Chief Financial Officer. In afwachting van een formele naam, noemt IBM haar afsplitsing voorlopig 'NewCo'. Door haar oudere activiteiten in een aparte entiteit onder te brengen wil het bedrijf haar organisatie stroomlijnen en beter kunnen focussen op cloud en nieuwe activiteiten zoals AI en hybride services.

"Martin heeft de strategische visie en zakelijk inzicht om het enorme potentieel van NewCo als wereldleider op het gebied van beheerde infrastructuurdiensten te realiseren", aldus Arvind Krishna, CEO van IBM. "Hij is een inspirerende, resultaatgerichte leider en de juiste CEO om NewCo door het spin-offproces en daarna te leiden."

IBM kondigde eind 2020 aan dat het zijn groeistrategie voor hybride cloud zal versnellen om digitale transformaties voor zijn klanten te stimuleren. Bovendien zal IBM zijn Managed Infrastructure Services onderdeel van zijn Global Technology Services-divisie splitsen in een nieuw beursgenoteerd bedrijf ("NewCo"). Hierdoor ontstaan volgens IBM twee toonaangevende bedrijven, elk met een strategische focus en flexibiliteit om de waarde van klanten en aandeelhouders te vergroten.

De scheiding zal naar verwachting worden bereikt als een belastingvrije spin-off voor de aandeelhouders van IBM tegen het einde van 2021 is voltooid.

IBM zelf stelde eerder deze week ook Gary Cohn aan als vicevoorzitter en lid van het executive leadership team. Cohn was van januari 2017 tot april 2018 economisch adviseur van Donald Trump.

Terug naar nieuws overzicht