Atos wil DXC Technology overnemen

07-01-2021 | door: Witold Kepinski

Atos wil DXC Technology overnemen

IT-dienstverlener Atos heeft naar verluidt een bod van 10 miljard dollar gedaan om het Amerikaanse DXC Technology over te nemen. Dit meldt Reuters. Atos heeft daarna bevestigd dat het DXC wil kopen. Ook DXC heeft het aanbod bevestigd. Atos en DXC zijn beiden actief in Nederland.

Atos boekte afgelopen boekjaar 11,58 miljard euro. Atos wil verder groeien de de VS. Het kocht eerder de Amerikaanse MSSP Paladion en eerder Syntel. Eerder nam het ook al Siemens IT, de outsourcingafdeling van Xerox en Bull (als meerderheidsaandeelhouder) over.

Atos meldt op zijn website: "Na recente marktgeruchten over een mogelijke transactie waarbij Atos betrokken is, bevestigt het bedrijf dat het DXC Technology heeft benaderd met betrekking tot een mogelijk vriendschappelijke transactie tussen de twee groepen om een Digital Services Leader te creëren die profiteert van wereldwijde schaal, talent en innovatie. Bij het beoordelen van deze kans zal Atos de financiële discipline toepassen die het altijd heeft gevolgd in zijn overnamestrategie. In dit stadium is er geen zekerheid dat deze aanpak zal resulteren in enige overeenkomst of transactie. Verdere aankondiging zal worden gedaan indien nodig."

DXC is een voormalig HPE services organisatie met een hoofdkantoor in het Amerikaanse Virginia. De omzet was afgelopen boekjaar 19,5 miljard dollar. Het bedrijf heeft schulden en verkocht eerder onderdelen aan Veritas Capital. Ruim een jaar geleden kwam er met Mike Salvino een nieuwe CEO aan boord die als duidelijke opdracht heeft om het bedrijf te herstellen, waarbij hij aangaf dat er in het verleden fouten zijn gemaakt.

DXC meldt op zijn website: "DXC Technology (NYSE: DXC) heeft bevestigd dat het woensdagavond ongevraagd, voorlopig en niet-bindend voorstel heeft ontvangen van Atos SE om alle aandelen van DXC Technology over te nemen. De raad van bestuur van DXC Technology, in overeenstemming met zijn fiduciaire verantwoordelijkheden, zal het voorstel evalueren. Voorafgaand aan het ontvangen van dit voorstel woensdagavond, had DXC Technology geen kennis van een dergelijke interesse van Atos. We blijven gefocust op het leveren van resultaten voor onze klanten, mensen en aandeelhouders terwijl we ons transformatietraject uitvoeren."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht