Wouter Hoeffnagel - 09 januari 2021

Infor en MphRx lanceren oplossing managen van COVID-19 vaccinaties in zorg

Infor en MphRx lanceren oplossing managen van COVID-19 vaccinaties in zorg image

Infor gaat een wereldwijd strategisch partnerschap aan met MphRx om gezondheidsorganisaties te helpen bij het beheren van Corona-vaccinatieprogramma’s. Ook nu in Nederland de vaccinatiefase is aangebroken, zullen zich nieuwe uitdagingen voordoen die dit partnerschap verwacht op te lossen.

Het COVID-19-vaccinatieprogramma vormt een complexe uitdaging voor gezondheidsorganisaties. Er moet worden toegezien op een vaccin dat kan bestaan uit meerdere doses en de symptomen die bij patiënten moet worden gemonitord. Het is van cruciaal belang dat de gezondheidszorgsystemen oplossingen implementeren die het beheer van vaccins waarborgen om de gezondheid van de gevaccineerde personen te kunnen blijven garanderen gedurende het bestrijden van deze crisis. Dit geldt voor farmaceutische fabrikanten, de gezondheidszorg, de overheid, ziekenhuizen, levenswetenschappelijke organisaties, apotheken en betalers.

Gezondheidszorgorganisaties staan voor de uitdaging om gegevens van verschillende klinische systemen samen te voegen, om effectief prioriteiten te kunnen stellen en vaccinatiegroepen te betrekken bij de inenting. Daarnaast moeten ze zorgen voor opvolging in het geval van meerdere vereiste doses, monitoren van bijwerkingen, meten van herbesmettingen en traceren van werkzaamheden. De oplossing is een platform met krachtige administratieve eigenschappen in combinatie met effectieve communicatiemogelijkheden dat binnen enkele dagen kan worden ingezet, zowel in bestaande klinische systemen als in moderne berichtgevingsomgevingen gericht op patiënten.

Cloverleaf & Minerva

De samenwerking van Infor en MphRx combineert de twee best-in-breed platforms en levert een geïntegreerde en uitgebreide enterprise-oplossing voor organisaties in de gezondheidszorg - wat op dit moment essentieel is. MphRx's Minerva verzamelt gegevens uit alle informatiesystemen in de gezondheidszorg en zet deze om in een enkelvoudig, uniform, FHIR-gebaseerd patiëntendossier. Als aanvulling op deze mogelijkheid stroomlijnt de Infor Cloverleaf Integration Suite de uitwisseling van klinische gegevens om de resultaten van de gezondheidszorg en de bedrijfsvoering te helpen verbeteren.

Mogelijkheden

De Infor Cloverleaf – MphRx Minerva oplossing biedt een verenigd gezondheidsdossier in de hele organisatie dankzij Minerva’s vendor-neutrale ‘SMART on FHIR-repository’. De oplossing integreert gegevens uit verschillende bronnen in de gezondheidszorg met behulp van de Cloverleaf Integration Suite van Infor en implementeert out-of-the-box klinische web- en mobiele toepassingen. Deze bieden zorgprofessionals een 360-graden beeld van hun patiënten over het hele zorgcontinuüm, ongeacht de klinische omgeving waarin hun informatie is vastgelegd. Minerva stroomlijnt de bedrijfsprocessen om geïnformeerde besluitvorming onder de zorgverleners te versnellen en te helpen bij het garanderen van naadloze zorg. Gebruikers kunnen via white-label, out-of-the-box web- en mobiele webapplicaties consumenten en familieleden in realtime toegang geven tot hun dossier. Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld afspraken plannen, toegang krijgen tot virtuele zorgdiensten via het internet, gepersonaliseerde zorg verkrijgen of betalingen doen.

"De COVID-19 pandemie heeft ongekende eisen gesteld aan gezondheidsorganisaties over de hele wereld. Het is van het grootste belang dat geïsoleerde platforms, clinici en patiënten worden aangesloten om te voldoen aan de kritische eisen voor versnelde vaccinatieprogramma's", vertelt Jelle Brouwer, Senior Account Executive Healthcare van Infor. "Infor's samenwerking met MphRx geeft organisaties in de gezondheidszorg de mogelijkheid om binnen enkele dagen een krachtig vaccin toe te dienen, aangedreven door snelle en duidelijke klinische communicatie binnen het gehele zorgcontinuüm.”

"De zorgverlening is dynamisch en de pandemie heeft de digitale transformatie in deze sector in een hoog tempo verder versneld. Helaas leven gegevens voor veel organisaties nog steeds in verschillende softwaresystemen die vaak losgekoppeld zijn en zorgen voor obstakels in de zorginnovatie. De huidige uitdaging om onze hele bevolking te vaccineren, zet ons ertoe aan om sneller oplossingen te vinden voor het beheren van de gezondheidszorg op schaal", zegt Varun Anand, Chief Operating Officer en mede-oprichter van MphRx. "We zijn verheugd om ons partner-ecosysteem met Infor uit te breiden om betere en een efficiëntere gezondheidszorg te bieden en de patiënten ervaring te verbeteren."