Witold Kepinski - 06 januari 2021

Carel Bak wordt Director Sales ad interim bij Varonis

Carel Bak wordt Director Sales ad interim bij Varonis image

Varonis is een pionier op het gebied van dataanalyse en -beveiliging, Varonis richt zich op het beschermen van bedrijfsgegevens op locatie en in de cloud. Het Varonis Data Security Platform doet drie dingen. Het richt zich op gegevensbeveiliging vanuit verschillende toepassingen, waaronder gegevensbescherming, detectie van bedreigingen en de respons en compliance.

Varonis biedt een volledige traject van data security. Dat begint vaak bij een verregaande analyse van de aanwezige data in combinatie met de toegangsrechten van de gebruikers: de data risk assessment. Vervolgens wordt vanuit dat inzicht bepaald wat de vervolgstappen zijn, wat gebruikers mogen doen binnen de IT-omgeving van het bedrijf en worden de gebruiksrechten ingeregeld. Tot slot kunnen deze toegangsrechten eenvoudig up-to-dat worden gehouden, zonder dat het veel impact heeft op de IT-omgeving.

Carel Bak werkte eerder als Senior Director Northern Europe van Cohesity. Daarvoor werkte hij bij hyperconverged specialist Simplivity, dat werd overgenomen door HPE. 

Bak werkte daarvoor een lange tijd bij Riverbed, Mercury Interactive en Peregrine.

Door: Witold Kepinski