Witold Kepinski - 31 december 2020

Hedge fund Third Point spoort Intel aan om zaken te optimaliseren

Hedge fund Third Point spoort Intel aan om zaken te optimaliseren image

Het Amerikaanse hedgefonds Third Point LLC heeft een aanzienlijk belang in Intel genomen. Het roept nu de chipmaker op om de verkoop te overwegen van bepaalde productieactiviteiten en tevens ook 'mislukte overnames' te onderzoeken om het teruglopende marktaandeel een halt toe re roepen zo melden diverse Amerikaanse media.

Third Point stelt in een brief om een investeringsadviseur in te huren om de maatregelen te overwegen, naast andere strategische alternatieven. De brief is gericht aan Omar Ishrak, voorzitter van de raad van bestuur van Intel.

In de brief, geschreven door de CEO en oprichter van Third Point, Daniel S. Loeb, staat dat het bedrijf van plan is om meer aandelen van het bedrijf te verwerven. Ook zou de Third Point overwegen om genomineerden voor het bestuur van Intel in te dienen tijdens de jaarvergadering van 2021 als het bedrijf niet rekening houdt met de aanbevelingen van Third Point.

Naar verluidt wil Third point onder andere af van chipmaker Altera dat in 2015 voor 16,7 miljard dollar door Intel werd overgenomen.