Zes procent van de Nederlanders gebruikt 5G

31-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zes procent van de Nederlanders gebruikt 5G

6% van de Nederlanders maakt gebruik van 5G. Ouderen zijn over het algemeen minder bekend met 5G dan jongeren. Een derde van de Nederlanders is nog altijd onbekend met de technologie.

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper Consumer Insights onder 1.500 consumenten. De meeste respondenten in het onderzoek stellen dat 5G staat voor 'sneller internet'. 6% van de respondenten zegt op dit moment gebruik te maken van 5G, terwijl 88% aangeeft dat niet te doen. De overige respondenten is hierover niet zeker.

5G wordt het meest gebruikt door gebruikers in de leeftijdscategorie tussen 25 en 45 jaar. 10% van deze groep maakt gebruik van 5G-netwerken.

Kwart is bereid tot aanschaf nieuwe smartphone

Van de Nederlanders die 5G nog niet gebruikt is bijna een kwart bereid een nieuwe smartphone te kopen. Consumenten zijn echter minder bereid meer te betalen voor een abonnement of van mobiele provider te wisselen.

De zorgen over 5G-straling nemen af. Waar eind 2019 nog 28% van de respondenten aangaf zich zorgen te maken, is dit percentage nu gedaald tot 20%. 60% maakt zich helemaal geen zorgen, ten opzichte van 40% eind 2019.

Meer informatie is beschikbaar in het rapport 'Belang van 5G in Nederland - Perspectief Consumenten'.

Terug naar nieuws overzicht