Geert Rademakers vervangt Theo Beks als directeur van ACA IT-Solutions

Geert Rademakers (links) en Theo Beks

30-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Geert Rademakers vervangt Theo Beks als directeur van ACA IT-Solutions

Theo Beks, directeur van ACA IT-Solutions, draagt op 31 december 2020 het stokje over aan Geert Rademakers. Beks is 24 jaar directeur geweest bij het Eindhovense bedrijf. Rademakers, nu Head of Operations & Services en MT-lid, is al 19 jaar werkzaam bij ACA IT-Solutions.

Theo Beks is in 1996 benaderd om het bedrijf koers te gaan geven. In een tijd waar de IT-pioniers in het bedrijfsleven de eerste computers aankochten voor het doen van hun administratie. Dit was de start van de grootschalige automatisering van het MKB. In de beginjaren bestond de belangrijkste activiteit uit de verkoop van computers en was ACA IT-Solutions vooral een handelsbedrijf. Tegenwoordig bestaat het verdienmodel uit ICT-dienstverlening binnen alle lagen van de organisatie.

Liefde voor het vak

Theo Beks: “De afgelopen 24 jaren heb ik leiding mogen geven aan bovenstaande veranderingsproces, wat ik met veel enthousiasme en liefde voor het vak heb gedaan. Er zijn enorme stappen gezet, wat heeft geleid tot het succesvolle bedrijf dat ACA vandaag de dag is en waar dagelijks een team van 60 IT-specialisten werkt voor mooie opdrachtgevers in alle mogelijke sectoren. Mij afvragend wat concreet mijn bijdrage is geweest aan deze succesformule heb ik geconcludeerd dat die voornamelijk eruit bestond dat ik de juiste mensen om mij heen wist te vergaren. Ik probeerde vervolgens het beste uit ze te halen door het bieden van een plezierige, inspirerende werkomgeving en, niet onbelangrijk, de mogelijkheid én de vrijheid om zich te ontwikkelen. Immers, het succes van ACA, dat zijn de mensen die er werken.”

Beks bereikt in februari de leeftijd van 63 jaar en wil daarom de leiding overdragen aan Geert Rademakers. Rademakers licht toe: “De afgelopen twee decennia heb ik samen met Theo vorm mogen geven aan ACA. Gedurende al die jaren hebben we een intensieve samenwerking gehad. Daarbij hadden we altijd afstemming over hoe we bepaalde situaties gingen aanpakken, hoe we beleid uitstippelden, hoe we zaken wilden doen. Stapsgewijs liet Theo mij steeds meer in de lead en daardoor voelt deze overgang heel natuurlijk."

"Mijn dank en waardering gaat uit naar Theo voor alle sturing, uitdaging, raad en daad die hij mij heeft gegeven al die jaren. De kernwaarden van ACA zijn dan ook ons gezamenlijk gedachtengoed. Onze zorg voor en onze persoonlijke band met ons personeel, onze goede en persoonlijke relatie met onze klanten, de trouwe en zorgvuldige samenwerking met onze partners en leveranciers zal daarom zeker niet veranderen", aldus Rademakers.

Beks blijft twee dagen per week als adviseur betrokken bij ACA IT-Solutions en richt zich hierbij op het opzetten van een nieuwe divisie. Daarnaast gaat hij ondernemers in derde wereld landen helpen via vrijwilligersorganisatie PUM.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People