LG en Magna gaan joint venture aan
25-12-2020 | door: Witold Kepinski

LG en Magna gaan joint venture aan

LG Electronics (LG) en Magna International Inc. (Magna) kondigen een joint venture aan. De samenwerking komt tot stand voor de productie van e-motoren, omvormers en boordladers en, voor bepaalde autofabrikanten, elektrische aandrijfsystemen en ondersteunt de wereldwijde beweging naar elektrisch rijden.

Het nieuwe bedrijf, dat voorlopig LG Magna e-Powertrain wordt genoemd, combineert de kracht van Magna op het gebied van elektrische aandrijfsystemen en autofabricage met de expertise van LG op het gebied van de ontwikkeling van componenten voor elektrische motoren en omvormers.

De samenwerking stelt de twee bedrijven in staat om hun aanbod van elektrische aandrijflijnen te laten groeien door gebruik te maken van bestaande technologieën, huidige technische mogelijkheden en hun wereldwijde kennis. De markt voor elektrische motoren, omvormers en aandrijfsystemen zal naar verwachting tussen nu en 2030 aanzienlijk groeien, en de samenwerking zal zich richten op deze snelgroeiende wereldwijde markt.

LG heeft reeds ervaring in de ontwikkeling van elektrische voertuigonderdelen, met name voor de Chevrolet Bolt EV en Jaguar I-PACE. LG zorgt ervoor dat Magna sneller en meer elektrische componenten kan ontwikkelen. Magna brengt kennis en ervaring op het gebied van software- en systeemintegratie mee. De joint venture zal aan meer dan 1.000 medewerkers de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China een baan bieden.

De joint venture zal naar verwachting in juli 2021 worden gesloten, onder voorbehoud van een aantal voorwaarden, waaronder het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van LG en alle noodzakelijke reglementaire goedkeuringen.

Terug naar nieuws overzicht