Witold Kepinski - 24 december 2020

Yellowstar wordt onderdeel van ICT Group

Yellowstar wordt onderdeel van ICT Group image

ICT Group kondigt de overname aan van 100% van de aandelen van Yellow Star Solutions Holding B.V. ( 'Yellowstar'). Yellowstar biedt webgebaseerde oplossingen die real-time inzicht, toegang en controle bieden in de supply chain. In januari 2021 heeft het bedrijf ongeveer 80 medewerkers en rapporteert het een jaaromzet van ongeveer 8 miljoen euro. Yellowstar is actief in dezelfde geografische markten als ICT. De afronding van de transactie zal naar verwachting begin januari plaatsvinden. Er worden geen verdere financiële details bekendgemaakt.

De overname van Yellowstar is in lijn met de groeistrategie van ICT. Yellowstar versterkt de positie van ICT in de sectoren industrie, handel, retail en logistiek. Bovendien zullen de high-end en eigen IPsoftware voor supply chain oplossingen van Yellowstar het softwareaanbod van ICT uitbreiden en daarmee de terugkerende inkomstenbasis van ICT vergroten.

Yellowstar, opgericht in 2009 en gevestigd in Barendrecht, maakt supply chains volledig voorspelbaar en transparant. Yellowstar realiseert tevens customized softwareoplossingen voor transportmanagementsystemen, dynamische planningsborden, terminalbesturingssystemen en klanten carrierportals. De software stelt alle partners in de supply chain in staat om 24/7 naadloos samen te werken. 

Yellowstar blijft opereren als een aparte, onafhankelijke entiteit, met zijn eigen marktidentiteit en softwareoplossingen voor specifieke klantengroepen.

Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group: "Ik ben verheugd de mensen van Yellowstar te mogen verwelkomen als onze nieuwe collega's. Het bedrijf levert diensten aan een gerenommeerd klantenbestand van hoge kwaliteit en heeft een internationale focus. Deze overname is belangrijk voor ICT omdat het onze positie in de logistieke en industriemarkt versterkt en ons eigen IP-oplossingenportfolio uitbreidt."

Stijn Scheepers, CEO van Yellowstar: "We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de ICT Group. Voor ons legt het de basis voor verdere groei in de markten waarin we actief zijn met onze IP-software voor supply chain oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we een ware aanvulling vormen op het bestaande portfolio van de ICT Group en dat we elkaar wederzijds zullen versterken. Klanten zullen vooral profiteren van onze grotere operationele sterkte en zakelijke kracht." 

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024