Witold Kepinski - 23 december 2020

T-Mobile biedt duizenden huishoudens glasvezel aan in Rotterdam

T-Mobile biedt duizenden huishoudens glasvezel aan in Rotterdam image

T-Mobile Nederland en Primevest Capital Partners starten na Den Haag en Eindhoven begin 2021 met de aanleg van glasvezel in Rotterdam. Primevest heeft een principe overeenstemming bereikt met L2Fiber om het bestaande netwerk in Kralingen over te nemen en het netwerk in overeenstemming met het oorspronkelijke plan in Kralingen uit te bouwen tot circa 15.000 huishoudens.

T-Mobile zal als hoofdhuurder diensten gaan aanbieden op het netwerk en dit ook openstellen voor andere Service Providers. Daarnaast starten T-Mobile en Primevest met de uitrol van glasvezel in 2021 voor circa 30.000 huishoudens in de wijk IJsselmonde, waarmee eind 2021 45.000 huishoudens toegang hebben tot snel internet in de Maasstad. Medio 2021 biedt T-Mobile daarmee via de Primevest netwerken glasvezeldiensten aan ca 130.000 huishoudens aan in Nederland. De netwerken zullen worden aangelegd door partners Van Gelder Telecom en VolkerWessels Telecom.

De telecomprovider geeft met de start van het project in Rotterdam weer meer Nederlanders toegang tot internet met een snelheid tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). En dat ook tegen de laagst mogelijke prijs. In combinatie met een Unlimited mobiel abonnement van T-Mobile betalen klanten met T-Mobile klantvoordeel slechts 25 euro per maand voor dit supersnelle internet thuis. De eerste gebruikers worden voorjaar 2021 in Rotterdam aangesloten.

Rotterdam Kralingen en IJsselmonde
T-Mobile en Primevest rollen glasvezel uit in de wijken Kralingen en IJsselmonde. In aansluiting op het bestaande netwerk dat nu in Kralingen al toegang biedt voor 7.500 huishoudens, bouwen T-Mobile en Primevest in 2021 nog eens 37.500 nieuwe glasvezelaansluitingen. Met de gemeente Rotterdam zijn afspraken gemaakt om de aanleg op efficiënte manier te laten verlopen. Barbara Kathmann, wethouder Economie, Gemeente Rotterdam: “Internet is inmiddels net zo vanzelfsprekend als een wateraansluiting en elektriciteit in je huis. Een basisbehoefte. Rotterdammers moeten daarom kunnen rekenen op een snelle, veilige en betrouwbare verbinding en een grote keuze in internetdiensten. Digitalisering en een goede aansluiting is in coronatijd cruciaal gebleken voor alle Rotterdammers die thuiswerken, maar ook voor de gezondheidszorg en voor bedrijven en winkeliers die online hun producten aanbieden. Ik ben ontzettend blij dat het consortium van T-Mobile en Primevest Capital Partners meer Rotterdamse huishoudens en ondernemers laat profiteren van snel internet. Hiermee komen we dichterbij onze ambitie om binnen 5 jaar heel Rotterdam van glasvezel te hebben voorzien. In Kralingen biedt het consortium bovendien een mooie oplossing voor het afronden van het project dat door L2Fiber in 2018 was gestart.”

CEO Søren Abildgaard (foto) van T-Mobile: “Na Den Haag en Eindhoven, is Rotterdam de volgende grote stad in Nederland waar T-Mobile op het netwerk van Primevest glasvezeldiensten gaat aanbieden. We zijn dan ook trots dat we weer een stap zetten in de uitrol van ons glasvezelnetwerk waarbij ook Rotterdamse bedrijven en consumenten toegang krijgen tot supersnel internet.”

Grote ambitie voor de komende jaren
Sinds de zomer van 2019 levert T-Mobile al glasvezeldiensten in de wijk Segbroek in Den Haag (32.000 huishoudens). In 2020 is de telecomprovider gestart met de aanleg van een netwerk in de Haagse wijk Loosduinen (ca. 25.000 huishoudens) en in de wijken Centrum, Strijp en Gestel in Eindhoven (29.000 huishoudens). Bij de aanleg van het netwerk in Eindhoven wordt gebruik gemaakt van de eerder in Segbroek geïntroduceerde innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller dan gebruikelijk kan worden gewerkt en waarbij er minder overlast is voor de omgeving.