Gerucht: Apple werkt aan eigen passagiersvoertuig

22-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Gerucht: Apple werkt aan eigen passagiersvoertuig

Apple wil in 2024 een passagiersvoertuig uitbrengen die is voorzien van zelfontwikkelde accutechnologie. Het gaat om een voertuig gericht op consumenten.

Dit meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. Apple werkt al sinds 2014 onder de naam Project Titan aan een eigen voertuig. Bronnen van Reuters melden nu dat dit project moet leiden tot een consumentenvoertuig gericht. Het bedrijf wil hiermee naar verluid de concurrentie aangaan met Waymo, dat onderdeel uitmaakt van Google-moederbedrijf Alphabet. Waymo richt zich op zelfrijdende taxi's.

Nieuwe accutechnologie

Centraal in de plannen van Apple staat een nieuwe accutechnologie. Deze moet de kosten van accu's 'radicaal' terugdringen en daarnaast het bereik van het voertuig vergroten. Het is niet duidelijk of Apple het voertuig onder zijn eigen merknaam op de markt wil brengen. Wel melden de bronnen dat het bedrijf naar verwachting op een productiepartner zal vertrouwen voor de productie van het voertuig.

Ook meldt één van de bronnen dat het ook mogelijk is dat Apple afziet van een eigen voertuig en ervoor kiest zijn zelfrijdende technologie te integreren met een voertuig van een traditionele fabrikant. De productie en daarmee beschikbaarheid van het voertuig kan mogelijk door de COVID-19 pandemie worden vertraagd tot 2025 of zelfs later.

Apple is door Reuters om een reactie gevraagd, maar wil niet ingaan op zijn plannen of toekomstige producten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

automotive