OGD ict-diensten benoemt Rik Van Berendonk tot technisch directeur

Rik van Berendonk, OGD ict-diensten

22-12-2020 | door: Witold Kepinski

OGD ict-diensten benoemt Rik Van Berendonk tot technisch directeur

OGD ict-diensten benoemt Rik van Berendonk tot technisch directeur. Hij treedt daarmee toe tot de directie van de Nederlandse ict-dienstverlener. In deze nieuwe rol is Van Berendonk verantwoordelijk voor de technische visie van OGD. Hij richt zich op de verdere ontwikkeling van een integraal portfolio en de innovatie van diensten op basis van klant- en marktvragen.

In lijn met strategische aanpak voor komende jaren
Het voorstel voor de benoeming komt vanuit de zittende directie. Dit voorstel is in lijn met de strategische weg die OGD in 2018 is ingeslagen. De komende jaren wil OGD zich verder ontwikkelen als ict-dienstverlener met een compleet dienstenpakket, die organisaties met advies, mensen en projecten helpt in hun digitale transformatie. Dit doet OGD op basis van de thema’s ‘de perfecte werkplek’, ‘applicatietransformatie’ en ‘onderscheidende cultuur’.

Algemeen directeur van OGD Roel Nikkessen vertelt: “De snel veranderende markt vraagt om een duidelijke technische visie en innovatiekracht. We zijn met Rik al langer bezig om op technisch gebied de volgende stap te zetten in zijn rol van CTO. Voor ons is dit een passend moment om met deze directiepositie aan te geven hoe zwaar we hierop inzetten in onze toekomstplannen.”

Benoeming van Van Berendonk
Met de benoeming van Van Berendonk geeft OGD invulling aan het nieuwe principe om techniek in alle lagen van de organisatie te vertegenwoordigen. Nikkessen over de benoeming: “Rik heeft zich de afgelopen jaren als CTO ontwikkeld naar een centrale rol binnen de organisatie. In deze rol komen de ontwikkeling van ons aanbod, onze technische visie en innovatie mooi samen. Met zijn benoeming zijn nu ook binnen de directie alle rollen vertegenwoordigd die OGD naar de volgende fase moeten leiden.”

Technisch directeur Rik van Berendonk kijkt uit naar de start in zijn nieuwe functie: “Vanuit mijn nieuwe rol blijf ik inzetten op de ontwikkeling van ons aanbod. We hebben hierin al mooie stappen gezet. We werken inmiddels vanuit een centraal portfolio met fundamentele en strategische diensten. Verdere ontwikkeling zit in de klant- en branchespecifieke verdieping en innovatie. We blijven van waarde door ons aanbod in lijn te brengen én te houden met de bedrijfsmatige uitdagingen van onze klanten.”

Van Berendonk treedt met de benoeming tot technisch directeur toe tot de directie die verder bestaat uit algemeen directeur Roel Nikkessen, commercieel directeur Rein van Beers, financieel directeur Jan-Jaap Kuijs en directeur levering Bart Hagen.

Terug naar nieuws overzicht