AWS en BMW Group werken aan data-gestuurde automotive innovatie
22-12-2020 | door: Witold Kepinski

AWS en BMW Group werken aan data-gestuurde automotive innovatie

Amazon Web Services (AWS) en BMW Group gaan een uitgebreide strategische samenwerking aan om het innovatietempo van de autofabrikant verder te versnellen door data en analyse centraal te stellen in de besluitvorming.

De bedrijven zullen hun sterke punten bundelen om gezamenlijk cloud-gebaseerde oplossingen te ontwikkelen die de efficiëntie, prestaties en duurzaamheid verhogen in elk aspect van de autolevenscyclus, van voertuigontwerp tot after-sales services.

Als onderdeel van de brede samenwerking heeft de BMW Groupmigreert gegevens van alle bedrijfseenheden en activiteiten in meer dan honderd landen naar AWS.

De verhuizing omvat een aantal van de belangrijkste IT-systemen en databases van de BMW Group voor functies zoals verkoop, productie en onderhoud, en zal hen helpen de flexibiliteit te vergroten, nieuwe inzichten te verwerven en sneller nieuwe klantervaringen te innoveren, aldus de twee bedrijven.

Bovendien zullen de bedrijven investeren in het mogelijk maken en trainen van maximaal 5.000 BMW Group-gelieerde software-ingenieurs in de nieuwste AWS-technologieën en stellen het wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf in staat om beter gebruik te maken van gegevens.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud