PostNL dochter Cendris is overgenomen door Yource
19-12-2020 | door: Witold Kepinski

PostNL dochter Cendris is overgenomen door Yource

Yource en PostNL maken bekend dat er een koopovereenkomst is getekend voor de overname van PostNL dochter Cendris door Yource. De transactie, waarvan geen financiële details bekend worden gemaakt, wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 afgerond.

Cendris is met ruim 3.000 medewerkers op meer dan 10 locaties specialist op het gebied van klantcontact. Cendris werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers en aansprekende merken, waaronder PostNL.

Robin Jansen, CEO Yource: “De overname van Cendris is de volgende stap in het realiseren van schaalgrootte en hiermee versterken we onze mogelijkheden tot verdere groei en technologische ontwikkeling. We heten de medewerkers van Cendris van harte welkom bij Yource en zijn blij met de extra toegevoegde waarde en expertise die zij voor klanten inbrengen”.

Pim Berendsen, CFO PostNL: “Door ons verder op onze kernactiviteiten te richten ondersteunen we de transformatie van PostNL als de favoriete logistieke dienstverlener voor post en e-commerce in de Benelux. Cendris kan dankzij de overname door Yource de eigen groeiambitie realiseren, die nog meer perspectief voor de toekomst kan bieden aan medewerkers en opdrachtgevers van Cendris. De relatie met PostNL verandert maar blijft. Als klant van Cendris blijven we graag rekenen op dezelfde kwaliteit en service die we al jaren gewend zijn’’.

Na afronding van de transactie zal Cendris in de loop van 2021 verder gaan onder de naam Yource.

Terug naar nieuws overzicht