Creativiteit en veerkracht

Door: Remco Nieuwenhuyse, Ingram Micro

18-12-2020
Deel dit artikel:

Creativiteit en veerkracht

2020 zit er alweer bijna op, en wat een jaar hebben we achter de rug. In mijn column rond dezelfde tijd vorig jaar benoemde ik nog dat de tijd van kerstborrels en andere kerstfestiviteiten was aangebroken en dat we onder het genot van een goed glas wijn gezellig terug konden blikken op het afgelopen jaar.

Dat is dit jaar wel anders! Ik had me voorgenomen om niets te schrijven over de huidige pandemie, maar we kunnen er gewoon niet omheen. Wat heeft het een enorme impact op onze samenleving en economie.

Gelukkig is de IT-branche niet zo hard getroffen, in tegenstelling tot andere branches zoals horeca, toerisme en andere sectoren. In tegendeel zelfs; thuiswerken, digitaal onderwijs, cloud, cybersecurity en digitalisering in het algemeen hebben gezorgd voor additionele mogelijkheden en omzet. Laptops vlogen de deur uit om thuiswerken en digitaal onderwijs te faciliteren en daarbij natuurlijk de nodige spullen zoals monitoren, toetsenborden, muizen en webcams. En we zagen niet alleen een stijging in hardware, ook het gebruik van software zoals Microsoft Teams heeft een enorme vlucht genomen.

Teams is de ideale oplossing gebleken, niet alleen voor onderlinge communicatie tussen collega’s, maar ook voor communicatie met partners en vendoren en zelfs voor digitale eindemaandborrels en bedrijfsbingo’s… spreek ik uit ervaring! ????

Het is mooi om te zien hoe veerkrachtig en creatief we zijn met elkaar. Dit jaar hadden wij in Nederland een (fysiek) Ingram Micro ONE event op de agenda staan, met een mooi programma, net als al onze Europese collega’s. Na een relatief korte voorbereiding hebben we dit om weten te buigen naar een fantastisch wereldwijd online event, dat werd gehouden in 74 landen. 270 sprekers verzorgden 240 sessies over nieuwe producten, diensten en ontwikkelingen die resellers en partners van over de hele wereld konden bijwonen. In totaal woonden ruim 15.000 resellers en ruim 1.600 vendoren het event bij. Echt, complimenten voor de organisatie! Ook onze traditionele Kerstbomenborrel hebben we omgezet naar een creatief alternatief in de vorm van een adventskalender met mooie cadeaus en leuke online evenementen met als klapper Victor Mids voor het hele gezin op 23 december. Hebt u zich nog niet aangemeld, doe dat dan snel!

Anyway, het is duidelijk dat we onze creativiteit en veerkracht ook in 2021 zullen moeten gebruiken. Het ziet ernaar uit dat meer digitaal werken en thuiswerken het nieuwe normaal zullen worden, wat ook weer kansen voor onze sector biedt. Het is niet onlogisch dat de vraag naar Cloud Services, Managed Services en andere abonnementsdiensten zal toenemen. Met name omdat dit geen initiële kosten met zich meebrengt, maar naast het financiële aspect ook meer zekerheid biedt en continuïteitsrisico’s beperkt. Ook in 2021 sparren we weer graag met u over de mogelijkheden van onze White Label Managed Services en andere diensten.

Ik wens u gezonde en fijne feestdagen met familie en vrienden en we spreken elkaar weer volgend jaar.

Door: Remco Nieuwenhuyse, Ingram Micro

Terug naar nieuws overzicht