SAP biedt ontwikkelaars Low-Code / No-Code-tools

18-12-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP biedt ontwikkelaars Low-Code / No-Code-tools

SAP heeft nieuwe tools, updates en services aangekondigd om het leven van ontwikkelaars gemakkelijker te maken, ongeacht vaardigheidsniveau of jobfocus. Deze nieuwe aanbiedingen omvatten low-code / no-code tools, een gratis tier-model voor SAP Cloud Platform, exclusieve gratis leermogelijkheden en verdere updates voor SAP Business Technology Platform.

De aankondiging werd gedaan op de SAP TechEd- conferentie, die online wordt gehouden van 8-10 december 2020.

Uitbreiding door procesautomatisering, low-code en no-code tools

SAP Cloud Platform Extension Suite stelt ontwikkelaars in staat om zakelijke applicaties, processen en innovaties te bouwen en uit te breiden met klikken of code. Met de nieuwste verbeteringen biedt de suite nu drie complementaire en geïntegreerde tools voor procesautomatisering, die geschikt zijn voor verschillende vaardigheidsniveaus en automatiseringsscenario's:

Met SAP Cloud Platform Workflow Management kunnen ontwikkelaars en bedrijfsexperts end-to-end proceszichtbaarheid krijgen en enterprise-workflows configureren en automatiseren in een low-code aanpak. SAP Cloud Platform Workflow Management omvat nieuwe, vooraf gedefinieerde contentpakketten en integratie met Experience Management-oplossingen van SAP en Qualtrics , waarbij operationele en ervaringsgegevens worden gecombineerd.

De SAP Ruum- oplossing stelt zakelijke gebruikers zonder codeervaardigheden in staat om afdelingsprocessen in uren in plaats van dagen en weken te creëren. Ongeveer 50 SAP-klanten en -partners, waaronder het Duitse chemiebedrijf Evonik Industries AG, het Amerikaanse Varian Medical Systems Inc. en de Noorse meubelmaker Ekornes Ltd., hebben zich al aangesloten bij het bètaprogramma voor SAP Ruum. "Met SAP Ruum kon Ekornes het proces in ongeveer een uur modelleren, zonder dat er een langdurig project nodig was met middelen van ons centrale team", aldus James Fogarty, analist bij Ekornes.

SAP Intelligent Robotic Process Automation (RPA) 2.0-technologie is bedoeld voor ontwikkelaars die repetitieve, handmatige taken willen automatiseren met softwarebots. SAP Intelligent RPA bevat vooraf gebouwde bot-sjablonen om de efficiëntie te verhogen met SAP S / 4HANA en 12 bedrijfsonderdelen. Vanaf januari 2021 is SAP van plan om een beperkte editie van SAP Intelligent RPA op te nemen in elk SAP S / 4HANA Cloud-abonnement.

Gratis tiermodel voor SAP Cloud Platform

SAP is van plan om ontwikkelaars in 2021 een gratis tier-model aan te bieden voor SAP Cloud Platform, de integratie- en uitbreidingsoplossing voor SAP Business Technology Platform. Het gratis tier-model biedt gebruikers toegang om integraties en extensies in één account te leren, ontwikkelen en implementeren. Het verwijdert huidige tijdsbeperkingen en stelt gebruikers in staat projecten over te zetten naar productie zonder de inhoud opnieuw te hoeven opbouwen. Als tussenstap in de richting van het gratis tier-model verlengde SAP onlangs zijn huidige SAP Cloud Platform-proefaanbod van drie naar 12 maanden.

"Het SAP Business Technology Platform is essentieel voor onze klanten om hun SAP-applicaties te integreren en uit te breiden en om toekomstige zaken mogelijk te maken", aldus Juergen Mueller, Chief Technology Officer en lid van de SAP Executive Board. “Als hoeksteen van SAP's eigen transformatie en versnelde verschuiving naar de cloud, helpt het om waarde te bieden aan klanten met een naadloze technologie-ervaring, een robuust ecosysteem en grotere ontwikkelingsefficiëntie. De voortdurende innovatie van het SAP Business Technology Platform onderstreept onze toewijding aan de ontwikkelaarsgemeenschap en het hele ecosysteem van klanten en partners, en laat zien dat we niet alleen luisteren maar ook handelen naar wat we horen. "

Integratiemogelijkheden bijgewerkt

SAP Business Technology Platform helpt het gemakkelijker te maken om gegevens tussen SAP-applicaties te delen door SAP One Domain Model te bieden - een gemeenschappelijk gegevensmodel voor bedrijfsobjecten. Het ondersteunt nu zijn eerste bedrijfsobjecten voor het end-to-end bedrijfsproces van rekrutering tot pensionering . Meer bedrijfsobjecten voor andere end-to-end bedrijfsprocessen zullen volgen. Ontwikkelaars hebben hier toegang toe via het SAP Graph-softwarebèta-aanbod of SAP API Business Hub.

De opnieuw ontworpen gebruikerservaring voor SAP API Business Hub helpt architecten en experts gemakkelijker relevante integratie-inhoud te identificeren, zoals API's en gebeurtenissen, integratiepakketten en gebruikersdocumentatie. De update zal eind 2020 als bètaversie beschikbaar zijn.

Gegevens naar waarde: neem zelfverzekerde, tijdige zakelijke beslissingen

Om rekening te houden met de enorme toename in datavolume en variatie, kunnen on-premise installaties van SAP HANA nu worden uitgebreid met SAP HANA Cloud als hybride data-oplossing . Dit biedt gebruikers één toegangspunt tot gegevens in SAP- en niet-SAP-bronnen, terwijl de gegevensomgeving van een klant wordt vereenvoudigd, replicatie of onnauwkeurigheden worden verminderd en de beveiliging en compliance worden verbeterd.

De SAP Data Warehouse Cloud- oplossing combineert de gegevensbeheermogelijkheden van SAP HANA met de analysefuncties van de SAP Analytics Cloud-oplossing. De nieuwe, gebruiksvriendelijke dataflow-builder stelt gebruikers in staat om gestructureerde en semi-gestructureerde gegevens uit SAP- en niet-SAP-bronnen te integreren en te combineren. De groeiende bibliotheek met zakelijke inhoud voor SAP Data Warehouse Cloud omvat vooraf gebouwde inhoud, variërend van financiële analyse, hulpprogramma's en automotive tot detailhandel, om klanten te helpen tijd en moeite te besparen bij het modelleren van hun gegevens.

Exclusieve gratis toegang tot leermiddelen van SAP

Bezoekers van SAP TechEd 2020 krijgen gratis toegang tot de evenementeditie van SAP Learning Hub voor SAP TechEd . Het biedt leertrajecten om gebruikers bij te scholen op het SAP Business Technology Platform en aanvullende cursussen die leiden naar digitale badges voor SAP Global Certification. Deelnemers kunnen ook profiteren van een speciale korting op SAP Global Certification.

Vind details en meer aankondigingen in de SAP TechEd News Guide en deze video op SAP Business Technology Platform.

Terug naar nieuws overzicht