Redactie - 15 december 2020

Rabobank introduceert 06-Betalen

Klanten van Rabobank kunnen nu met de Rabo App geld overboeken naar en ontvangen op een 06-nummer. Er is geen IBAN-rekeningnummer meer nodig. Rabobank is hiermee de eerste grootbank in Nederland die deze nieuwe manier van betalen aanbiedt.

Geen rekeningnummer nodig
Met 06-Betalen wordt betalen nog makkelijker. Bijvoorbeeld van de oppas van wie je geen rekeningnummer hebt, maar wel een mobiel nummer. Je opent de Rabo App en selecteert bij een overboeking een 06-nummer in plaats van een rekeningnummer. Het geld staat direct op de rekening van de ontvanger. “Superhandig dat je bekenden meteen kunt betalen zonder ze naar hun rekeningnummer te vragen”, aldus Alexander Zwart, Tribe Lead Digital Platform bij Rabobank. Klanten die geld willen ontvangen op hun 06-nummer, moeten zich eerst eenmalig registreren in de Rabo App.

Veilig door extra controle
Geld overmaken naar een 06-nummer is net zo veilig als naar een rekeningnummer. Voordat een overboeking wordt gedaan, wordt eerst gecontroleerd of het 06-nummer bij het IBAN-nummer en naam van de ontvanger hoort. Deze check wordt gedaan door SurePay, het bedrijf dat bekend is door de IBAN-Naam Check. Deze IBAN-Naam Check is niet alleen beschikbaar in de Rabo App, maar ook bij diverse andere Nederlandse banken. Door deze check wordt voorkomen dat er een verkeerde overboeking wordt gedaan. David-Jan Janse, CEO van SurePay: “06-Betalen is een innovatie op basis van de IBAN-Naam Check van SurePay. We hebben deze nog veiliger gemaakt en zo ontwikkeld dat je kunt betalen aan al jouw contacten bij iedere bank. In het buitenland is 06-Betalen al een groot succes.”

Voorlopig alleen voor Rabobankklanten
Op dit moment kunnen alleen klanten van Rabobank gebruik maken van 06-Betalen. Alexander Zwart: “We hopen dat andere banken deze dienst, net als de IBAN-Naam Check, ook snel gaan aanbieden aan hun klanten, zodat je ook geld kunt overmaken naar bekenden die geen Rabobankrekening hebben.”

Ontwikkeling online betalen tussen consumenten onderling
Het online betalen tussen consumenten onderling wordt steeds meer gemeengoed. Naast 06-Betalen werkt Rabobank volop aan een online betaalservice waarmee je geld cadeau kunt geven, voorzien van een persoonlijke boodschap. De testfase is inmiddels gestart, zodat de eerste bèta-app testers kunnen ervaren hoe is om met de komende feestdagen gemakkelijk en op een persoonlijke manier online geld als cadeau te geven.

Lees meer over 06-betalen op Rabobank.nl/06-betalen