Witold Kepinski - 15 december 2020

Wolters Kluwer neemt eOriginal over

Wolters Kluwer Governance, Risk & Compliance (GRC) heeft een overeenkomst getekend om eOriginal, een leverancier van cloudgebaseerde digitale crediet software, over te nemen voor ongeveer 231 miljoen euro in contanten. Door de overname wordt de positie van GRC Compliance Solutions op het gebied van het genereren en analyseren van Amerikaanse hypotheek- en leningdocumenten uitgebreid tot de snelgroeiende digitale leningafsluiting en opslagruimte.

eOriginal is een speler op het gebied van digitale krediettechnologie en bedient meer dan 650 klanten in de VS, waaronder banken, hypotheekverstrekkers, consumentenkredietverstrekkers en kredietverstrekkers voor auto- en apparatuurfinanciering. Het eOriginal-platform stelt kredietverstrekkers en hun partners in staat om digitale activa te creëren, op te slaan en te beheren van dichtbij tot de secundaire kredietmarkt. GRC's Compliance Solutions-business heeft sinds 2016 een strategisch partnerschap met eOriginal, waardoor de elektronische kluis- en sluitingsoftware van eOriginal met Expere kan worden geïntegreerd . Het aanbod van eOriginal en GRC Compliance Solutions zijn zeer complementair en zullen samen een end-to-end digitaal kredietplatform vormen.

eOriginal verwacht in 2020 een omzet van ongeveer 31 miljoen euro te behalen (niet-geauditeerd), waarvan bijna 95% recurrent en cloudgebaseerd van aard is. De inkomsten zijn de afgelopen drie jaar met dubbele cijfers gestegen. De overname zal naar verwachting een rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROIC) opleveren boven Wolters Kluwer's gewogen gemiddelde vermogenskostenvoet (WACC) na belastingen van 8% binnen 3 tot 5 jaar na voltooiing en zal naar verwachting een immateriële impact hebben op het aangepaste resultaat van Wolters Kluwer. in het eerste volledige jaar. De afronding van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wordt verwacht voor het einde van 2020. De transactie zal worden uitgevoerd door de aankoop van het moederbedrijf van eOriginal, Paperless Transaction Management, Inc.

eOriginal is opgericht in 1996, is gevestigd in Baltimore, Maryland, en heeft momenteel ongeveer 100 medewerkers. Zijn oplossingen omvatten eAsset, SmartSign en ClosingCenter.

“Voorkeuren van kredietnemers, concurrentie tussen kredietverstrekkers en veranderende regelgeving zorgen voor een toenemende digitalisering van de kredietverleningsworkflow. eOriginal is goed gepositioneerd om in te spelen op deze systemische trends ”, aldus Steven Meirink , Executive Vice President en General Manager, Compliance Solutions, Wolters Kluwer GRC. "De overname positioneert ons als de toonaangevende leverancier van digitale kredietoplossingen, die alle workflows omvat, van kredietgoedkeuring tot documentvoorbereiding en -afsluiting, met zekerheid van naleving."

"EOriginal is een leider in digitale leningoplossingen met een bewezen staat van dienst op het gebied van groei en klantacceptatie", voegt Brian Madocks, CEO van eOriginal toe. “Digitale kredietverlening blijft groeien in alle sectoren. Klanten willen en hebben speciaal gebouwde digitale oplossingen nodig die compleet en compliant zijn. De combinatie van eOriginal en Wolters Kluwer biedt precies dat: de juiste oplossing, op de juiste markt, op het juiste moment. ”