Deutsche Telekom en T-Systems werken nauwer met Microsoft

Deutsche Telekom en T-Systems werken nauwer met Microsoft

15-12-2020 | door: Pieter Werner

Deutsche Telekom en T-Systems werken nauwer met Microsoft

Deutsche Telekom en T-Systems hun strategische samenwerking met Microsoft uitgebreid. De samenwerking richt zich op Microsoft 365 en Microsoft Azure gecombineerd met de netwerkdiensten van Deutsche Telekom en cloudmigratie- en beheerdiensten van T-Systems.

Om te profiteren van cloud computing is een krachtig netwerk vereist dat schaalbaar is zodat het aan de toenemende technologische eisen kan blijven voldoen. Door de cloud- en AI-mogelijkheden van Microsoft te combineren met het Cloud Migration Framework van T-Systems en het netwerk van Deutsche Telekom stellen de bedrijven hun klanten in staat hun productiviteit te verhogen, een flexibelere en veerkrachtigere bedrijfsvoering op te bouwen en sneller digitaal te innoveren.

“We zijn de kaders overeengekomen voor een gezamenlijke strategische groei met onze langetermijnpartner Microsoft. We zijn erg verheugd”, zegt Adel Al-Saleh, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems. “Dit partnerschap stelt ons in staat onze dienstverlening aan onze klanten verder te verbeteren. Daarnaast gaan we elkaar ook ondersteunen op het gebied van digitalisering en netwerkuitbreiding.”

“De argumenten voor digitale transformatie zijn nog nooit zo urgent geweest. We weten dat de economische prestaties in het volgende decennium voor elk bedrijf, groot of klein, zullen afhangen van de digitale investeringen die vandaag worden gedaan", aldus Jean-Philippe Courtois, executive vice president en president, Microsoft Global Sales, Marketing and Operations. “Door dit strategische partnerschap, dat de kracht van het netwerk van Deutsche Telekom en de cloud van Microsoft combineert, krijgen klanten meer mogelijkheden om flexibel en veerkrachtig te worden, innovaties te versnellen en uiteindelijk succesvol te zijn."

Cloud voor bedrijfskritische processenIn het partnership richt T-Systems zich op het helpen van klanten om te profiteren van de voordelen van cloud computing voor kritische bedrijfsprocessen, zoals enterprise resource planning en supply chain management. Zo ondersteunt T-Systems zijn klanten bij het verplaatsen van hun SAP-omgevingen naar Microft Azure. SAP-oplossingen op Azure bieden hoogwaardige security, bedrijfscontinuïteit en verlagen de hardwarekosten. T-Systems biedt zijn klanten ook directe toegang tot de Microsoft cloud via Azure ExpressRoute. Door het openbare internet te omzeilen, worden klanten wendbaarder door snellere connectiviteit om beter in te spelen op regionale compliance- en data-residency-behoeften.

Versnelling van cloudinitiatieven: assessment, migratie en service

T-Systems heeft al voor vele grootzakelijke klanten diverse applicaties en kritieke workloads naar de cloud gemigreerd en veilig gemanaged. Met Azure als het preferred cloudplatform voor specifieke oplossingsgebieden biedt T-Systems bedrijven uit verschillende sectoren het gemak van zijn wereldwijde schaal, de hoogwaardige security en betrouwbaarheid, zonder dat klanten zelf de installatie en het onderhoud hoeven te beheren. Het ‘Cloud Migration Framework’ combineert een geautomatiseerd assessment, cloudmigratie en services management om de cloudinitiatieven van klanten te versnellen.

Deutsche Telekom en Microsoft gaan verder nauw samenwerken om te blijven voldoen aan de compliance behoeften en Europese regelgeving en eisen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud